Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Dôležitý svedok v kauze Kajetána Kičuru je mŕtvy, obesil sa

Kajetán Kičura v sprievode polície. Zobraziť galériu (2)
Kajetán Kičura v sprievode polície. (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

OŠČADNICA - Jána Hečka, ktorý predal dva lukratívne byty v centre hlavného mesta značne pod cenu bývalému šéfovi štátnych hmotných rezerv Kajetánovi Kičurovi, našli obeseného. Nebohý mohol byť dôležitým svedkom v prípade ostro sledovanej kauzy.

Podľa televízie Markíza, ktorá správu priniesla, Hečka našli v noci zo stredy na štvrtok obeseného na jeho chate v Oščadnici. Cudzie zavinenie polícia vylúčila, svoj život teda zrejme ukončil sám. "Ohliadajúci lekár na mieste predbežne vylúčil cudzie zavinenie, bola nariadená zdravotná – bezpečnostná pitva. Vec je preverovaná ako podozrenie z usmrtenia," reagovala pre topky.sk žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Práve 13. mája v neskorých večerných hodinách prijala Horská záchranná služba žiadosť o pomoc z chaty Tadeáš v stredisku Veľká Rača v Oščadnici. Našli tu muža slovenskej národnosti v bezvedomí. HZS o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že obeť nemenovali.

"Okamžitú laickú KPR zahájila oznamovateľka, v rozšírenej KPR pokračovali po príchode na miesto udalosti horskí záchranári z Kysúc a zároveň záchranári posádky RLP. Napriek snahe zúčastnených záchranných zložiek sa život muža zachrániť nepodarilo a prítomný lekár skonštatoval smrť," opísali záchranári okolnosti.

Kičura je vo väzbe

Kajetán Kičura je od 23. apríla rozhodnutím sudcu Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, vo väzbe.  

MIMORIADNE Dôležitý svedok v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

Ešte donedávna bol predsedom Správy štátnych hmotných rezerv SR. Nová vláda ho odvolala 24. marca. Dôvodom boli pochybenia pri obstarávaní zdravotníckeho materiálu. Odmietal obvinenia súvisiace s uzavretím zmlúv SŠHR, ako aj podozrenia spojené s už spomínanými bytmi, ktoré kúpil jeho syn značne pod cenu od Jána Hečka. 

Ten bol členom dozornej rady Bratislavskej teplárenskej. Jeho manželka Eva bola podriadená Kajetána Kičuru. Jej meno sa spája s kauzou skladov pri Dubnici. Portál Aktuality informoval, že Štátne hmotné rezervy už podali trestné oznámenie, ktoré súvisí práve s ňou. Hečková v súčasnosti šéfuje regionálnemu závodu Brodnianka v Kysuckom Novom Meste.

Viac o téme: BytySmrťSvedokKajetán Kičura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu