Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ako dlhoročný prokurátor som ochotný pomôcť Slovensku kedykoľvek, povedal Hrivnák

Ján Hrivnák
Ján Hrivnák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dlhoročný prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) SR Ján Hrivnák nevylúčil svoju kandidatúru v nadchádzajúcich voľbách na post budúceho generálneho prokurátora SR.

"Ako dlhoročný prokurátor s primeranými skúsenosťami som ochotný v prípade potreby Slovensku kedykoľvek pomôcť,“ uviedol v utorok Hrivnák, ktorý na ÚŠP pôsobí od jej vzniku, teda od roku 2004. Hrivnák aktuálne zastáva vedúcu pozíciu na odbore všeobecnej kriminality. Hlavným zameraním jeho činnosti je riešenie korupčných káuz a ekonomickej kriminality, pričom štatisticky ide o stovky prípadov.

Okrem iných dozoroval kauzu exstarostu bratislavskej Rače Pavla Bielika v prípade úplatku vo výške päť miliónov korún, kauzy podozrivého financovania SDKÚ-DS a Smeru-SD a zastupoval štát v procese s expolicajtom Milanom Juhászom z Hurbanova v prípade trojnásobnej úkladnej vraždy. Hrivnák zároveň prednášal na seminároch zameraných na protikorupčné vzdelávanie pedagogických pracovníkov.

Na funkciu generálneho prokurátora kandidoval Hrivnák už v roku 2010, keď bol medzi trojicou kandidátov spoločne s Evou Mišíkovou a Dobroslavom Trnkom. Nakoniec v júni 2011 bol do funkcie Národnou radou SR zvolený Jozef Čentéš, avšak vtedajší prezident Ivan Gašparovič ho do úradu nevymenoval. O dva roky neskôr zvolili súčasného generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, ktorému končí funkčné obdobie v júni tohto roka.

Viac o téme: Generálny prokurátorSlovenskoÚrad špeciálnej prokuratúryJán Hrivnák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu