Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

KORONAVÍRUS Nová bilancia! Na Slovensku pribudlo 40 prípadov nákazy: Zomreli ďalší dvaja ľudia

Marek Krajčí Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Včera presiahol počet ľudí infikovaných koronavírusom štvorcifernú hranicu. Dnes pribudli ďalšie prípady. Bohužiaľ, zvýšil sa aj počet mŕtvych. Informácie poskytlo ministerstvo zdravotníctva.

Na Slovensku bolo za predchádzajúci deň otestovaných 3144 osôb, z toho 40 testov bolo pozitívnych a 3104 negatívnych. Podľa štatistík NCZI tak máme na Slovensku celkovo 1089 pozitívne testovaných ľudí na koronavírus. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 39 864.


Test na KORONAVÍRUS bude povinný! Opatrenia sa opäť sprísňujú: Na Slovensku máme vyše tisíc infikovaných


Ďalšie dve úmrtia

Bohužiaľ, zvýšil sa aj počet mŕtvych. Na slovensku zomreli na následky koronavírusu dvaja ľudia. „Nemocnica Poprad včera nahlásila úmrtie u klientky Centra sociálnych služieb v Batizovciach, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. V nemocnici na oddelení so špeciálnym režimom pre podozrivých z ochorenia Covid-19 bola hospitalizovaná štyri dni,“ informovalo ministerstvo zdravotníctva. 

KORONAVÍRUS Nová bilancia! Na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ďalší pacient, ktorý zomrel, bol hospitalizovaný v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Ide o pacientku z DSS v Pezinku. „Celkovo tak na Slovensku máme 11 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19,“ dodal rezort. 

Pribudli aj dobré správy

Z ochorenia sa však doteraz vyliečilo 213 ľudí. „Z 213 vyliečených bolo 52 hospitalizovaných v nemocniciach a 161 sa vyliečilo v domácej izolácii,“ uviedol rezort. Podľa štatistík NCZI je na JIS desať pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. 

S odberom vzoriek v piatok pomohli aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru. „Stalo sa tak vo Svidníku, Vranove nad Topľou, v Trnave, Moravskom Svätom Jáne, Častej a Gabčíkove,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ. Pripomenula, že trnavskí hasiči v spolupráci s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a mestom Trnava vykonali odbery aj ľuďom bez domova.

Viac o téme: Nové prípadyKoronavírusMarek Krajčí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu