Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS spôsobuje problémy v bežnom živote: FOTO Nekonečné rady, ľudia čakajú hodiny

Pre opatrenia súvisiace s pandémou koronavírusu sa rady tvoria pred poštou, aj v nemocnici. Zobraziť galériu (3)
Pre opatrenia súvisiace s pandémou koronavírusu sa rady tvoria pred poštou, aj v nemocnici. (Zdroj: FB/Ružinov náš každodenný)

BRATISLAVA - Pre opatrenia, ktoré sa na Slovensku zaviedli v súvislosti s pandémiu koronavírusu, majú mnohí ľudia sťažený život. Na sociálnej sieti sa začali objavovať fotografie, na ktorých vidno tvoriace sa rady pred poštou či dokonca aj nemocnicou.

Pre opatrenia, ktoré sa na Slovensku zaviedli v súvislosti s pandémiou, ktorá sužuje celý svet, zmenili otváracie hodiny a systém práce aj rôzne inštitúcie. Napríklad Slovenská pošta, ktorá napríklad nedoručuje doporučené listy, ľudia si tak po ne musia chodiť na pobočku.

FOTO Peklo v štátnej karanténe v Bratislave: Mladý pár na pokraji zrútenia, on má COVID-19 a ona...

Avšak pre opatrenia, nemôžu čakať v rade vnútri, ako boli zvyknutí, ale vonku. Sociálnymi sieťami tak kolujú fotografie a videá, ktoré zachytávajú nekonečné rady. Vo facebookovej skupine Ružinov náš každodenný sa objavila fotografia, ktorá o 07:50 ráno zachytáva asi 30 ľudí v rade, ktorí stoja pred poštou. 

"To je v pohode, včera na Zahradnickej 50 ľudí pred ôsmou ráno," napísala Mária k fotografii. "Dvadsať ľudí to je v pohode. Ja som bol v stredu 53. v rade," pridal sa Maroš. ľudia však hovoria, že vybavenie netrvá dlho a tak ani dlho nečakajú. "Ja som bola včera na pošte Rajecká, asi okolo 6:45. Bola som 45. v rade a vybavená som bola za 40 minút, ide to celkom rýchlo," napísala Daniela. 

Na Facebooku sa však objavila aj fotografia radu ľudí pred nemocnicou. "Ak sa chystáte do UNB-Ružinov, pripravte sa na čakanie 1-2 hodiny. Je jedno, či idete do polikliniky, alebo nemocnice. Každý musí prejsť triedením pacientov. Rad je až po Ružinovskú polikliniku," napísal Ján k fotografii, ktorú zverejnil. 

Koronavírus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/ Jan Train)

Na Slovensku pribudli ďalšie prípady infekcie

Počas štvrtka pribudlo na Slovensku 72 nových prípadov infikovania novým koronavírusom, doteraz sa tak zaznamenalo 1049 pozitívnych vzoriek. Najhoršia situáciua je pritom v Domove sociálnych služieb v Pezinku, kde sa nákaza šíri najmä medzi seniormi. Doteraz z tohto DSS potvrdili päť úmrtí. 

Domov sociálnych služieb v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Maarty)

Nekontrolovateľne sa vírus šíri aj v obci Žehra v rómskej komunite. Pozitívnou správou však je, že Slovensko má už vyše 160 ľudí vyliečených z Covid-29. 

Viac o téme: RadyOpatreniaNemocnicaPoštaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu