Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo 72 infikovaných pacientov: Ďalšia obeť z DSS

Marek Krajčí Zobraziť galériu (5)
Marek Krajčí (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – V sobotu pribudlo na Slovensku 72 prípadov nákazy novým koronavírusom. Otestovaných bolo spolu 3323 osôb, a 3251 vzoriek bolo negatívnych. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Na Slovensku tak máme celkovo 1161 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie COVID-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 43 115. V nemocniciach je hospitalizovaných 212 pacientov, u 81 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené, u 131 sa čaká na výsledky testov.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ako ďalej uviedla, jeden pacient sa nachádza v karanténnej stanici, 7 pacientov je z OP Karusel a 25 je z DSS zariadenia v Martine. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 8 pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.


KORONAVÍRUS AKTUÁLNE V Martine sú infikovaní takmer všetci klienti! Nákaza je aj medzi zamestnancami


VIDEO Vyjadrenie Mareka Krajčího

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo 72 infikovaných pacientov, ďalšie úmrtie z DSS v Pezinku (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pribudlo ďalšie úmrtie

Pribudlo ďalšie úmrtie pacienta s pozitívnym testom na koronavírus. „V Univerzitnej nemocnici Bratislava zomrela ďalšia žena z DSS Pezinok. Na Slovensku tak zomrelo doteraz 12 ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19,“ uviedla Eliášová. Vyliečených je celkovo 229 ľudí, z toho bolo 56 hospitalizovaných v nemocniciach a 173 sa vyliečilo v domácej izolácii. Údaje o vyliečených hlásia regionálne úrady verejného zdravotníctva Úradu verejného zdravotníctva.

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (5)

KORONAVÍRUS Na Slovensku pribudlo
Zobraziť galériu (5)

Ohnisko nákazy aj v DSS v Martine

Veľká časť pacientov pochádza práve z DSS v Martine. Tam sa nakazilo až 25 z 27 klientov zariadenia a 11 zamestnancov. Areál DSS Dom sv. Martina je momentálne uzatvorený, stráži ho martinská mestská polícia. Okrem pacientov boli otestovaní aj všetci zamestnanci, z ktorých bolo negatívnych päť.

Zamestnanci aj naďalej zostali v karanténe v rámci zariadenia alebo v internátoch. „Bezpečnostná rada preverila, či je v zariadení dostatok ochranných prostriedkov a zároveň zabezpečila doplnenie zo štátnych hmotných rezerv. Rada je pripravená okamžite prijať opatrenia v prípade, že si to situácia vyžiada, vrátane opatrovateľskej a zdravotnej starostlivosti,“ doplnila hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová

Viac o téme: TestovanieBilanciaNákazaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu