Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Biskupičanom rúška doručia zamestnanci úradu: Starosta ale odkazuje, že najlepšou ochranou je izolácia

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook-Zoltán Pék - starosta Podunajských Biskupíc)

BRATISLAVA - V hlavnom meste hlásia desiatky pacientov, u ktorých sa potvrdilo ochorenie COVID-19. Ide o najvyššie číslo z celého Slovenska. Ľudia sa teda chránia, ako sa dá. Pomocnú ruku podávajú aj jednotlivé mestské časti. Veci sa dali do pohybu aj v Podunajských Biskupiciach.

Starosta Zoltán Pék informoval, že v stredu na úrad dorazilo prvých tisíc kusov vysoko účinných rúšok. "Rúška sú z jemnej netkanej textílie, ktorá nedráždi pokožku a obsahujú striebornú antibakteriálnu vrstvu. Ich filtračná účinnosť je vyššia ako 99,2%. Je možné ich po použití oprať na maximálnu teplotu 30°C a opakovane použiť bez straty antibakteriálneho účinku. Nesmú sa však žehliť a je treba ich skladovať v suchom prostredí," uviedol Pék.

Biskupičanom rúška doručia zamestnanci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook-Zoltán Pék - starosta Podunajských Biskupíc)

Na pláne je však nákup ďalších 10-tisíc kusov rúšok a ďalších ochranných prostriedkov pre miestne opatrovateľky. "Celkovo sa mi podarilo získať finančné prostriedky vo výške 48 350 eur," uviedol starosta. Rúška budú distribuovať aj do domácností. 

"Pošta je však v tieto dni nútená fungovať v núdzovom režime, preto vám ich doručia zamestnanci Miestneho úradu. O konkrétnych termínoch doručenia v jednotlivých uliciach vás budeme informovať na našej webovej a facebookovej stránke. V najbližšom čísle Biskupických novín nájdete aj presný návod, ako rúška používať," oznámil ďalej Pék.

Apeloval však aj na verejnosť a pripomenul, že najlepšou ochranou je sociálna izolácia. "Preto vás znovu prosím, ak je to čo len trochu možné, zostaňte doma! Takto najlepšie ochránime seba aj svojich blízkych," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu