Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Farár žehnal svojim ovečkám online: Pri čítaní z Biblie si nevšimol pohromu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Youtube/Roman Bellic)

PLYMOUTH - Vikár Simon Beach z kostola Sv. Budeaux v anglickom Plymouthe flexibilne zareagoval na opatrenia spojené so šírením koronavírusu, keď sa rozhodol celebrovať online bohoslužbu. Boží služobník týmto krokom síce ochránil svoje ovečky pred nákazou, zároveň však nebezpečným a kurióznym spôsobom ohrozil seba samého.

Správca farnosti kostola Sv. Budeaux sa snaží aj v týchto ťažkých časoch zostať v kontakte s veriacimi, ktorí nemôžu navštevovať omše. Rozhodol sa preto, že bude vysielať bohoslužby na internete priamo zo svojho úradu.

Tam sa pred pár dňami snažil navodiť tú správnu duchovnú atmosféru pôsobivým stojanom so zapálenými sviečkami. Zanietený čítaním zo svätého písma si však vôbec nevšimol, že sa mu od jednej zo sviečok chytila ľavá ruka a začala horieť. "Ó bože! Veď ja horím!" vykríkol kazateľ, keď si to všimol. 

KORONAVÍRUS Farár žehnal svojim
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Roman Bellic)

Simon neskôr uviedol, že je v poriadku, neutrpel žiadne popáleniny, odniesol si to iba rukáv. Jeho kolegovia si vraj z neho uťahovali a povedali mu, že sa zrejme "príliš zapálil pre Ježiša a mohol s tým počkať až na Turíce". Beach tiež poznamenal, že bohoslužby zverejňované prostredníctvom Youtube sú pre neho absolútnou novinkou a pri ich výrobe sa cíti veľmi zvláštne, pretože až doteraz rečnil priamo pred veriacimi v kostole. 

Aj vy máte home office? Experti radia, ako správne pracovať z domu, dodržujte tento TRIK!

V Spojenom kráľovstve, kde platí zákaz zhromažďovania, sa online bohoslužby stávajú pomaly samozrejmosťou a veriaci si na to postupne zvykajú. Napríklad ostatnú nedeľnú omšu arcibiskupa z Canterbury Justina Welbya si mohli pozrieť aj užívatelia Facebooku.

Viac o téme: PožiarOmšaFarárKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu