Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Merkelová netají smútok: Toto jej počas pandémie chýba najviac

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA/AP Photo/Markus Schreiber)

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová uviedla, že pri práci z domu počas pandémie koronavírusu jej chýba osobný kontakt s kolegami.

Ako pripomenula v piatok agentúra DPA, Merkelová (65) je v domácej karanténe od nedeľňajšieho večera. Reaguje tak na zistenie, že minulý piatok prišla do styku s lekárom, u ktorého testy následne potvrdili nakazenie novým koronavírusom. Išlo o lekára, ktorý kancelárku preventívne zaočkoval proti pneuomokokovej infekcii.

Kancelárka počas štvrtkovej telefonickej tlačovej konferencie uviedla, že je "veľmi zaneprázdnená". Ako ďalej spresnila, trávi veľa času videokonferenciami a skupinovými hovormi. "Chýba mi možnosť osobne sa zúčastňovať na schôdzach kabinetu," povedala Merkelová a dodala, že jej chýba, že nevidí ľudí osobne.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

"Sedíme pri aparáte a virtuálne sa rozprávame, čiže nijako sa reálne nestretávame. Chýba mi však napríklad počas zasadania kabinetu, že nemôžem byť osobne prítomná, že nevidím kolegov a že nemôžem mať s nimi teraz nijaký osobný kontakt," uviedla. Vo štvrtok sa kancelárka zúčastnila na videokonferencii krajín skupiny G20 a na videosummite hláv štátov a vlád Európskej únie.

Merkelová poznamenala, že tento formát predstavuje nové výzvy. Hoci povedala, že napríklad vypracovanie znenia spoločných textov je "možné vďaka disciplíne pri žiadaní si o slovo". Pri videokonferenciách však nie je možné chodiť okolo rokovacieho stola a hovoriť s ľuďmi a zistiť, či sa dá dohodnúť na kompromisnom návrhu. "Na druhej strane si môžete navzájom písať správy. V tomto ohľade sa ukazuje, že môžete pracovať celkom dobre," skonštatovala. Videokonferenciu G20 Merkelová zhodnotila ako "celkom zaujímavú". "Nie je to však také dobré, ako keď spolu sedíme osobne," dodala.

Viac o téme: KancelárkaNemeckoAngela MerkelováBerlínKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu