Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Vynikajúce správy z Banskej Bystrice! Prepustili domov prvých pacientov

Štyroch zo šiestich chorých už prepustili do domáceho liečenia Zobraziť galériu (2)
Štyroch zo šiestich chorých už prepustili do domáceho liečenia (Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica, Gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Z Banskej Bystrice sa dnes Slovensko po dňoch plných pesimistických predpovedí konečne dopočulo niečo pozitívne. Ide o to, že štyroch zo šiestich pacientov, u ktorých bolo potvrdené ochorenie Covid-19, už prepustili domov.

O domácom liečení pacientov informovala nemocnica na svojej stránke na Facebooku. "Z našej nemocnice máme pozitívne správy. Štyria zo šiestich pacientov hospitalizovaných na Oddelení infektológie s potvrdeným ochorením Covid 19 už boli prepustení do domáceho ošetrenia a domácej karantény," píše sa na stránke banskobystrickej Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta.

KORONAVÍRUS Vynikajúce správy z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica)

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Polepšilo sa im

Nemocnica popisuje aj dôvody, prečo takto postupovala. "Ich stav sa zlepšil a hospitalizáciu v nemocnici už nepotrebovali. Stav dvoch pacientov, ktorí sú ešte hospitalizovaní, je stabilizovaný," píše sa v stanovisku nemocnice. Na oddelení sú podľa ich slov ešte štyria hospitalizovaní pacienti s podozrením, u ktorých čakajú na výsledky laboratórnych testov.

Hovorkyňa banskobystrickej nemocnice Ružena Maťašeje pre Topky potvrdila, že pacienti idú do domácej liečby. "Ich stav sa zlepšil," uviedla. Pacienti však ochorenie ešte celkom neprekonali.

Viac o téme: PrepustenieBanská BystricaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu