Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Ďalšia panika v parlamente: Podozrivá poslankyňa! Známe sú výsledky Baránika

(Zdroj: NR SR)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Alojz Baránik má negatívne výsledky testov na ochorenie COVID-19. V parlamente o tom informovala poslankyňa Jana Cigániková (SaS). Dodala, že rovnako negatívne výsledky má aj ďalšia poslankyňa, ktorú nechcela menovať.

Cigániková vysvetlila, že o výsledkoch ju informoval hlavný hygienik SR Ján Mikas. „Test na koronavírus poslanca za SaS Alojza Baránika je negatívny. Tvrdenia, že má koronavírus sa ukázali len ako ďalšie klamstvo Smeru. Celá kauza vznikla len z dôvodu opatrnosti Alojza Baránika,“ informovala strana SaS. 

Zbytočná panika v parlamente

Šéf parlamentu Boris Kollár z hnutia Sme rodina zároveň posunul rokovanie parlamentu na 13:00. Ľubomír Vážny zo Smeru - sociálnej demokracie v utorok v pléne povedal, že Baránik má byť infikovaný koronavírusom. Strana SaS, ktorej je Baránik členom, však ešte v ten deň túto informáciu poprela.

„Člen rodiny poslanca NR SR za SaS Alojza Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznak koronavírusu. Alojz Baránik preto preventívne ostal doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní NR SR. Alojz Baránik zároveň požiadal o otestovanie v najbližších dňoch,“ objasnil v utorok hovorca strany SaS Ondrej Šprlák.

Viac o téme: SaSAlojz BaránikJana Cigániková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu