Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

AKTUÁLNE Na Slovensku pribudlo ďalších 19 prípadov nákazy koronavírusom, celkovo ich je 204

Ján Mikas
Ján Mikas (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA – Na Slovensku pribudlo počas pondelka 23. marca 19 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 204. Na utorkovom tlačovom brífingu to oznámil hlavný hygienik SR Ján Mikas.

"V pondelok bolo vyšetrených 432 negatívnych vzoriek a 19 pozitívnych. Máme 19 pozitívnych nových prípadov. Celkový počet vyšetrených vzoriek je 3736 negatívnych a 204 pozitívnych," spresnil Mikas. Priblížil tiež, že od utorka bude štát počet nových prípadoch nakazených zbierať vždy do polnoci a následne bude o tom informovať nasledujúci deň ráno.

Vzorky začína vyšetrovať aj ďalšie laboratórium v Trenčíne a v budúcnosti chce Úrad verejného zdravotníctva SR spolupracovať aj s komerčnými laboratóriami. "Máme kapacitu do 1000 vzoriek denne. Celkový počet vyšetrených závisí od toho, koľko vzoriek do laboratórií príde," podotkol Mikas.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Ministerstvo zdravotníctva na svojom webe spresnilo, že medzi 19 novými pozitívne testovanými prípadmi sú žena z okresu Topoľčany, žena z okresu Malacky, žena vyšetrená na bratislavských Kramároch, muž z okresu Nitra, žena z okresu Topoľčany.

Taktiež medzi týmito prípadmi sú žena z okresu Čadca, muž z okresu Dunajská Streda, žena z okresu Senec, muž z okresu Zvolen, muž z okresu Bratislava, muž z okresu Bratislava, muž z okresu Bratislava, muž z okresu Senec, žena z okresu Bratislava, žena z okresu Piešťany. Rovnako aj žena s trvalým bydliskom v Španielsku a prechodným pobytom v Bratislave, žena z okresu Malacky, žena z okresu Čadca a žena z okresu Liptovský Mikuláš.

Viac o téme: Igor MatovičSlovenskoKoronavírusJán MikasCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu