Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Respirátory a ochranné prostriedky vyjdú rezort vnútra na 134-tisíc eur

Respirátor typu FFP3
Respirátor typu FFP3 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Respirátory a ďalšie ochranné pomôcky vyjdú rezort vnútra na 134-tisíc eur aj s DPH. Ako sa ďalej uvádza v zmluve zverejnenej na internetovej stránke Elektronického kontraktačného systému, za túto čiastku má ministerstvo obdržať 10 900 skladacích ochranných respirátorov typu FFP3. Tie slúžia na ochranu dýchacích orgánov proti časticiam pevných látok a neprchavých kvapalín.

Za spomenutú sumu tiež ministerstvo dostane 400 kusov tesniacich ochranných okuliarov, 1500 protibiologických overalov s kapucňou rôznych veľkostí, 300 párov návlekov na obuv, 500 párov gumených rukavíc a 500 balení jednorázových nitrilových rukavíc. Vybavenie má ministerstvu dodať spoločnosť R.M.L. Trenčín, s.r.o. do začiatku júna.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia, vrátane zatvorenia výchovno-vzdelávacích zariadení od 16. marca na 14 dní. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu pre celý sektor zdravotníctva.

Zatvorené sú maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami, pričom sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne. Aktuálne je na Slovensku potvrdených 204 prípadov koronavírusu.

Viac o téme: SlovenskoKoronavírusRespirátory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu