Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Poplach v ružinovskej nemocnici: Zdravotníci sú v karanténe, ležal tam nakazený muž

(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Až 20 zdravotníkov z ružinovskej nemocnice musí ostať v karanténe. Prišli totiž do kontaktu s mužom, u ktorého bolo neskôr potvrdené ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom. Na Slovensku je evidovaných zatiaľ 30 pacientov.

Podľa informácií televízie JOJ riaditeľka Univerzitnej nemocnice v Ružinove prijala 10. marca na pľúcne oddelenie pacienta, ktorý priletel z Miami. Muž mal mať príznaky nákazy koronavírusom. Riaditeľka, ktorá je zároveň aj šéfkou pľúcneho oddelenia mala muža prijať aj napriek tomu. 

KORONAVÍRUS ONLINE Úrady oznámili 9 nových prípadov nákazy! Najviac pribudlo v Martine

"Lekárka, ktorá nedodržala nariadenia hlavného hygienika SR a vedenia Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), konala nezodpovedne a bude musieť v rámci našich interných procesov vyvodiť zodpovednosť," uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Šestnásť zdravotníckych pracovníkov a štyria nezdravotnícki pracovníci sú podľa nej v domácej karanténe a kontaminované priestory boli dezinfikované. "Pacient neprichádzal do kontaktu s ostatnými hospitalizovanými pacientmi, bol od prvého dňa na samostatnej izbe so samostatným hygienickým zariadením. Aktuálne je už prevezený na infekčnú kliniku, kde bol hospitalizovaný," doplnila Kliská.

Na klinike pneumológie UNB v Ružinove čiastočne zredukovali jej činnosť, keďže časť personálu je v domácej karanténe. Kliská ubezpečila, že zdravotná starostlivosť o všetkých pacientov je zabezpečená.

Potvrdených je 30 prípadov

Národné referenčné centrum v piatok potvrdilo deväť nových vzoriek pozitívnych na koronavírus a 118 negatívnych. Spolu je tak 950 negatívnych výsledkov vzoriek a 30 pozitívnych. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

"Jeden chlapec je v súčasnosti hospitalizovaný v bratislavskom Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH)," priblížil rezort zdravotníctva. V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) je hospitalizovaných päť nových pacientov s ochorením COVID-19. V Bratislave sa v domácej izolácii nachádzajú dvaja muži. Jedna pacientka sa nachádza v domácej izolácii v Košiciach.

Viac o téme: OpatreniaPanikaBratislavaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu