Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Ďalšia škôlka v Ružinove v ohrození: Učiteľka má v rodine potvrdenú nákazu

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren. Zobraziť galériu (2)
Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Ďalšia materská škôlka v Bratislave je v ohrození. Informoval o tom ružinovský starosta Martin Chren. Jedna z tamojších učiteliek je totiž manželkou muža z Humenného, u ktorého včera potvrdili nový koronavírus.

Podľa Martina Chrena ide o materskú škôlku Velehradská. „Vážení susedia, milí Ružinovčania, naozaj mi je ľúto, že sa zo mňa stáva posol nie najlepších správ. Považujem však transparentné a otvorené informovanie o tom, čo sme sa dozvedeli, za kľúčové. Len neskrývaním pravdy, informovaním a osobnou zodpovednosťou môžeme prispieť k spomaleniu šírenia infekcie,“ napísal na sociálnej sieti. 

Ďalšia škôlka v ohrození

Dnes ráno sa dozvedel, že ďalšia učiteľka z MŠ Velehradskej mala blízky kontakt s pacientom, u ktorého potvrdili koronavírus. „V médiách spomínaný pacient z Humenného s pozitívnym testom je totiž manželom našej pani učiteľky. Do 6. 3. bola v práci a ani ona, ani jej manžel nemali žiadne príznaky (vrátili sa z dovolenky z Maldív, aj keď pravdepodobnejšie je, že infikovaní boli niekde inde),“ informoval starosta Ružinova. 

KORONAVÍRUS Ďalšia škôlka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Martin Chren)

Učiteľka nemá žiadne príznaky

Učiteľka zavolala Chrenovi aj riaditeľke škôlky z vlastnej iniciatívy. Aj ona sa totiž o výsledkoch testov dozvedela z médií. „Sama nemá žiadne symptómy, odkedy sa u jej manžela prejavili príznaky, nebola v práci, drží sa v domácej izolácii. Sama zavolala a informovala nás ako mestskú časť, úrady nič také nerobia,“ napísal Chren. 

Zároveň všetkých požiadal, ak vedia o pozitívnom pacientovi alebo o niekom, kto s ním bol v priamom kontakte s vysokým rizikom prenosu, aby mu napísali správu s telefónnym číslo a danému človeku sa ozvú. „Prosím, ako vidíte, naozaj správnou cestou je správať sa, akoby v Ružinove mohol byť nakazený každý. Správajte sa tak. Hocikto môže byť dva týždne chorý, nemať žiadne príznaky a roznášať nákazu,“ napísal. 

„Uvedomte si to. Dnes roznesieme na naše detské ihriská tabuľky s odporúčaním, aby tam rodiny nechodili. Zostaňte cez víkend doma, ak naozaj nejde o život, a nechoďte von, zvlášť, ak ste v kontakte so seniormi. A ak sa čokoľvek dozviete, dajte vedieť, nech sa zbierajú informácie a a nech vieme prijímať opatrenia. Rodičov z MŠ Velehradská, a zrejme už aj z ostatných našich škôlok, budú kolegyne informovať e-mailom v najbližšom čase,“ dodal Chren. 

Viac o téme: UčiteľkaNákazaRužinovMartin ChrenKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu