Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Nakazila sa študentka bratislavskej strednej školy, rázna výzva starostu obce, v ktorej žije

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

HVIEZDOSLAVOV – Novým typom koronavírusu sa infikovala aj žena žijúca v obci Hviezdoslavov, ktorá sa nachádza zhruba 25 kilometrov od Bratislavy. Podľa úradu verejného zdravotníctva je v domácej izolácii. Starosta obce spresnil, že ide o stredoškoláčku.

Žena z Hviezdoslavova sa infikovala po tom, čo bola v priamom kontakte s potvrdeným prípadom ochorenia COVID-19. Potvrdil to ÚVZ SR.

Ako v piatok informoval starosta Hviezdoslavova Marek Lackovič, v záujme zamedzeniu šírenia dezinformácií a konšpiračných verzií sa vedenie obce rozhodlo zverejniť nasledovné skutočnosti. „Otec pozitívne detekovanej osoby poskytol s cieľom upokojiť situáciu tieto informácie a súhlasil s ich zverejnením,“ podotkol Lackovič.

Čítajte aj: Máme už 21 nakazených: Podozrenie u ďalšej učiteľky v škôlke, evakuácia košického Auparku

Starosta zhrnul, že ide o študentku strednej školy v Bratislave, ktorá do styku s inou, pozitívne detekovanou osobou, prišla v Bratislave 2. marca. Tejto osobe diagnostikovali vírus 8. marca. „Po obdržaní tejto informácie, t. j. od 8. marca, bola študentka doma a necestovala do školy,“ doplnil starosta.

Študentku podľa jeho slov testovali 11. marca a vo štvrtok (12. 3.) vo večerných hodinách dostala informáciu, že je pozitívna. „Otec do práce v Bratislave cestuje autom a sám. Styk s cestujúcimi vo vlaku neprebehol,“ upokojuje verejnosť Lackovič s tým, že rodina je od štvrtkového večera v prísnej monitorovanej 14-dňovej karanténe. „Zdravotný stav študentky je dnes, 13. marca, t. j. 11. deň od kontaktu s postihnutou osobou, v úplnom poriadku a zatiaľ sa neprejavujú žiadne náznaky. Rodine som z pozície starostu obce ponúkol maximálnu súčinnosť pri čomkoľvek, čo bude potrebovať,“ uviedol Lackovič.

Ten dodal, že obec stojí pri každej jednej osobe, ktorá potrebuje pomoc. „Na záver mi dovoľte zopakovať, že na mimoriadnej situácii sa nič nemení a pre každého platí rovnako. CIEĽ NA VÍKEND - VŠETCI, PROSÍM, ZOSTAŇTE DOMA. Buďme rozumní. Spolu to zvládneme,“ uzavrel.

Viac o téme: NákazaHviezdoslavovPrevenciaCOVID-19Opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu