Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Opatrenia kvôli koronavírusu priniesli nečakaný efekt: Vypátrali mafiánskeho bossa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP Photo/Luca Bruno)

RÍM - Talianskej polícii pomohli opatrenia zavedené kvôli šíriacemu sa koronavírusu vypátrať bossa mafiánskej organizácie 'Ndrangheta. Informovali o tom dnes talianske médiá. Cesare Antonio Cordi bol v juhotalianskej Kalábrii zatknutý, keď si tamojšia policajná hliadka všimla ľudí, ktorí mu do úkrytu nosili jedlo.

Štyridsaťdvaročný Cordi je jedným z popredných členov mafie v oblasti Locri, bašte 'Ndrangheta. Jeho klan bol už skôr obvinený z vydierania, vyhrážok a pašovania zbraní. Jemu samotnému sa ale v auguste podarilo utiecť pri policajnej razii, od tej doby bol na úteku a polícia po ňom márne pátrala.

Taliani, ktorých vláda v utorok uzavrela celú krajinu a kvôli pandémii koronavírusu vyhlásili prísne ochranné opatrenia, môžu z domov vychádzať len v naliehavých prípadoch, z pracovných dôvodov, alebo na krátky nákup. Na dodržiavanie nariadenia v uliciach dohliada polícia, ktorá si tiež všimla podozrivé aktivity u jedného z domnelo opustených domov, kde bol neskôr Cordi zadržaný.

Taliansko je po Číne druhou najviac postihnutou krajinou novým typom koronavírusu. Podľa štvrtkovej bilancie je v krajine 15.113 prípadov nákazy, chorobe podľahlo už 1016 ľudí.

Viac o téme: MafiaTalianskoKoronavírus'NdranghetaCesare Antonio Cordi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu