Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Starosta Ružinova nariadil uzatvorenie trhoviska Miletičova: Podozrenie na koronavírus

Starosta mestkej časti Ružinov Martin Chren.
Starosta mestkej časti Ružinov Martin Chren. (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - V pondelok hlásili 7 potvrdených prípadov nákazy na území našej krajiny, pričom v utorok nedošlo k žiadnemu nárastu tohto počtu. No v stredu mali podľa epidemiologicky pribudnúť ďalšie tri prípady. Starosta Ružinova Martin Chren zároveň oznámil uzavretie trhovisku Miletičova, nakoľko sa tam objavil podozrivý prípad no zároveň vyzýva, aby ľudia nepodliehali panike.

"V dopoludňajších hodinách sme sa dozvedeli, že jedna osoba spomedzi predajcov oblečenia na trhovisku Miletičova bola včera vo večerných hodinách hospitalizovaná s príznakmi zvýšenej teploty, kašľa a hnačky. Ide o predajkyňu oblečenia, ktorá má pozitívnu cestovateľskú anamnézu, pred menej ako desiatimi dňami sa údajne vrátila z ázijskej krajiny," skonštatoval starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti s tým, že hospitalizovaná mala byť spolu so svojim manželom.

"Výsledky testov nám nie sú známe, prevádzka trhoviska je však s postihnutou rodinou v kontakte a nevieme, kedy budú k dispozícii. O situácii sme sa dozvedeli od samotných predajcov, štát ani žiadne jeho orgány nás oficiálne neinformovali," uviedol.

"Po porade vedenia mestskej časti sme sa preto dnes od 12.00 rozhodli preventívne uzavrieť trhovisko Miletičova a pristúpiť k dezinfikovaniu priestorov. Ide o preventívne opatrenie, ku ktorému sme sa rozhodli pristúpiť aj na základe nedostatku informácií a na základe toho, že vieme, že diagnostika koronavírusu aj po odobratí vzoriek aktuálne trvá niekoľko dní," uviedol Chren s tým, že dodnes nepoznajú ani len výsledky testov ďalších zamestnancov škôlky na Palkovičovej ulici a zdá sa, že kapacity na testovanie sú absolútne nedostatočné a vyťažené. "Toto nie je kritika lekárov, o ktorých vieme, že s nasadením vlastného zdravia pracujú na dvesto percent, ale sťažnosť na systém, ktorý zjavne nebol kapacitne pripravený ani na prvé fázy prípadnej krízy," dodal.

"Prosím nepodliehajte panike, ide o preventívne opatrenie, prípad koronavírusu zatiaľ nie je potvrdený," vyzýva ľudí Chren.

Viac o téme: BratislavaMartin ChrenMiletičova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu