Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nicholsonová bola prekvapená zo správy z ministerstva: Europoslankyňa si prosila vysvetlenie

Lucia Ďuriš Nicholsonová nepochopila význam SMS správy hneď Zobraziť galériu (4)
Lucia Ďuriš Nicholsonová nepochopila význam SMS správy hneď (Zdroj: SITA/Jakub Julény, TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - V súvislosti s rozšírením koronavírusu sa okrem premiéra a vlády ozývajú aj iní politici. Lucia Ďuriš Nicholsonová je tiež jednou z mnohých Sloveniek, ktoré dostali do telefónu SMS správu z ministerstva zdravotníctva. Jej význam ale najskôr nepochopila.

Europoslankyňa Nicholsonová na sociálnej sieti potvrdila, že SMS správu z ministerstva zdravotníctva dostala. "Prišla mi sms od MZ SR. Dôležité! Pre koronavirus nechoďte k lekárovi osobne, ak to nie je nutné. Využite predpisovanie liekov cez e-recept, liek si vyzdvihnete v ktorejkoľvek lekárni," odcitovala správu Nicholsonová.

Nicholsonová bola prekvapená zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Vzápätí sa ale pýtala na význam textu. "K lekárovi nie, do lekárne áno? Má na to niekto logické vysvetlenie?" čuduje sa europoslankyňa.


MIMORIADNY ONLINE Koronavírus u nás: Evidujú sedem prípadov, v Malackách zasadal krízový štáb!


Vykladanie textu v komentároch

Europoslankyni a prvej dáme SaS ľudia v komentároch písali, ako pochopili zaslaný text oni. "V lekárni vyzdvihnúť cez okienko za pár sekúnd. U doktora, kde je 30 ľudí je to pol dňa a chytíte popri tom ešte aj kadečo iné," píše sa v komentári pod Nicholsonovej statusom.

Nicholsonová bola prekvapená zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Nicholsonová si však nemyslí, že počas chrípkovej epidémie by sa v lekárni čakalo pár sekúnd. "Ešte sa mi nestalo, že v čase kulminácie normálne chrípkovej epidémie by som v lekárni stála pár sekúnd... vám áno?" pýta sa europoslankyňa. Na toto je diskutujúci povedal, že v malom meste nehrozia tzv. "čakačky". Nicholsonová odpovedala, že niečo také sa jej ešte nestalo.

Nicholsonová bola prekvapená zo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

SMS správy chodili už od piatka

Ministerstvo zdravotníctva sa počas tohto víkendu snaží všetkým Slovákom, a aj tým v zahraničí, rozoslať stručné inštrukcie ako postupovať pri šírení koronavírusu, ktorý sa už potvrdil aj na našom území. Ministerstvo v ňom odporúča využívať e-recepty namiesto čakania u lekára. Tiež pripomínajú infolinku 0800 221 234.

Viac o téme: SMSKoronavírusLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu