Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Do parlamentu boli zvolení aj viacerí primátori a starostovia

Vladimír Ledecký
Vladimír Ledecký (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - V sobotných (29. 2.) parlamentných voľbách sa o post v Národnej rade SR úspešne uchádzali viacerí súčasní primátori a starostovia. Vyplýva to zo zoznamu zvolených poslancov, ktorý po vyhlásení oficiálnych výsledkov zverejnil Štatistický úrad SR.

Za víťaznú stranu OĽaNO sa do parlamentu dostali traja primátori a dve starostky. Ide o primátorku Skalice Annu Miernu, primátora Turčianskych Teplíc Igora Husa, primátorku Poltára Martinu Brisudovú, starostku obce Chmeľnica Zitu Pleštinskú a starostku obce Kunerad Moniku Kaveckú.

Zo Smeru-SD by mali nastúpiť do Národnej rady SR primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, primátor Kežmarku Ján Ferenčák a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč. Z hnutia Sme rodina by mal do poslaneckých lavíc zasadnúť zástupca starostu Ľuboš Krajčír. Uspel aj primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kandidát ĽSNS.

Z SaS sa do parlamentu žiaden primátor, respektíve starosta obce, podľa oficiálnych výsledkov nedostal. Zvolení zo strany Za ľudí boli primátor Hlohovca Miroslav Kollár, primátor Nitry Marek Hattas a starosta obce Spišský Hrhov Vladimír Ledecký.

Viac o téme: VoľbyPrimátoriParlamentné voľbyStarostoviaVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu