Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VOĽBY 2020 Bujaré oslavy u Matoviča: VIDEO Dvetisíc ľudí, meranie teploty, hala sa otriasala v základoch

Igor Matovič. Zobraziť galériu (12)
Igor Matovič. (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

TRNAVA - Hnutie OĽaNO sa stalo suverénnym víťazom tohtoročných volieb. Líder Igor Matovič získal od Slovákov najviac krúžkov. A pompézna bola aj volebná noc, ktorá sa uskutočnila v Mestskej športovej hale v Trnave. Zaplnilo ju odhadom okolo 2000 ľudí, prítomné boli aj zahraničné médiá. Pripomeňte si s nami najlepšie momenty, ktoré zachytila kamera.

Ruch a davy ľudí. Pred športovou halou v Trnave vládla v sobotu 29. februára nezvyčajná atmosféra. Dôvodom však nebol koncert či športové podujatie.

VOĽBY 2020 Matovič zostaví vládu: Nastupuje povolebná matematika, štyri varianty novej koalície

Na mieste sa konala volebná noc hnutia OĽaNO, ktorej prieskumy tesne pred moratóriom predpovedali vysoké percentá. Dostavili sa domáci aj zahraniční novinári a množstvo priaznivcov. Už po príchode ich čakalo nepríjemné prekvapenie spojené s obávaným koronavírusom. Organizátori im zmerali teplotu.

Meranie teploty na centrále OĽaNO

Po prvotnej zdravotnej zastávke sa novinári ponorili do práce. Hrobové ticho rozhodne nevládlo. Od začiatku znel hudobný podmaz, prípadne bolo počuť hlasy z megafónu, na ktorý si už Slováci v súvislosti s Igorom Matovičom zvykli. Prvé čísla, ktoré priniesli o 23. hodine exit polly, náladu ešte zlepšili. Atmosféra hustla.

Atmosféra vo volebnej centrále OĽaNO

Po polnoci prišli na rad prejavy pred publikom. Atmosféru umocňoval veľký dav ľudí, ktorý Matoviča neraz podporil potleskom. 

Matovič príhovor 3

Veľký priestor strane umožňoval vyhrať sa s programom počas dlhého čakania na výsledky. Nechýbalo plátno, na ktorom premietali rôzne videá. Jedným z nich bolo aj prekvapenie pre Matoviča od jeho kolegov. 

Video pre Igora Matoviča ako prekvapenie

Líder OĽaNO bol mnohokrát obklopený masou novinárov, ktorých sa akreditovalo takmer 70. Niekedy bolo pre neho problémom dostať sa z bodu A do bodu B. V hale boli ľudia doslova hlava na hlave.

Na volebnú noc sa cez sociálnu sieť zaregistrovalo približne 2000 priaznivcov z radov verejnosti. Okrem toho boli prítomní kandidáti a podporovatelia. Hala v Trnave má kapacitu 2500 ľudí, miesto OĽaNO pravdepobodne zvolilo práve pre veľký záujem.

Príchod Igora Matoviča na centrálu OĽaNO

Na záver zaznela aj reakcia smerovaná voličom.

Igor Matovič chce v budúcej vláde aj Borisa Kollára

Chcete vedieť viac? Volebnú noc v centrále OĽaNO sme s vami sledovali ONLINE

Viac o téme: OslavyIgor MatovičVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu