Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovensko opäť zasypal sneh: FOTO Chaos na cestách, mnohé úseky hlásia problémy

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: Facebook-Polícia)

BRATISLAVA - Sneženie sa opäť podpísalo pod problémy na slovenských cestách. Niektoré úseky najmä na strednom a východnom území našej krajiny spôsobovali vodičom vrásky už od skorých ranných hodín. Hlásené boli viaceré nehody, zlé podmienky vládli predovšetkým na horských priechodoch. Situáciu sme s vami sledovali online.

- povrch vozoviek je miestami mokrý, na niektorých úsekoch hlásia kašovitý sneh

- vo viacerých lokalitách bola pre husté sneženie znížená dohľadnosť

- meteorológovia vydali výstrahy pre viaceré okresy Slovenska


 

Prečítajte si aj: Na Slovensku výdatne sneží, biela perina však nevydrží: Volebný deň nám spríjemnia takmer jarné teploty


ONLINE

15:45 - KONIEC ONLINE. Ďalšie správy, ktoré budú monitorovať situáciu na cestách, prinesieme v samostatných článkoch.

15:00 - Nehodu hlásia na vjazde do Ružomberka z Ivachnovej. Pri Papierňach je podľa portálu Zelená vlna blokovaný jeden jazdný pruh.

13:55 - S utlačeným snehom hrubým dva až tri centimetre musia vodiči rátať na horských priechodoch Zbojská pri Tisovci a Javorina pri Muráni, ktoré spájajú Gemer s Horehroním. Čerstvý sneh s hrúbkou tri centimetre je na horských priechodoch Dobšiná v Rožňavskom okrese a Chorepa v Rimavskosobotskom okrese. V južnej časti Gemera a Novohradu sú podľa SSC vozovky ciest už len mokré vrátane hlavného južného ťahu I/16.

13:30 - Po piatkovom nočnom a rannom snežení v regiónoch Novohrad a Gemer stále zostáva na severe regiónov na mnohých cestách čerstvý, kašovitý alebo utlačený sneh v hrúbke jedného až troch centimetrov. Informuje o tom Slovenská správa ciest prostredníctvom svojej internetovej stránky.

13:00 - Aktuálny stav povrchu vozovky na Slovensku môžete nájsť na stránke zjazdnosť.sk. Podľa portálu je na Donovaloch utlačený sneh. Priechod je naďalej uzatvorený pre vozidlá nad 10 metrov. Horský priechod Makov hlási kašovitý sneh, zimné pneumatiky sú nutnosťou.

Slovensko opäť zasypal sneh:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Reprofoto:zjazdnosť.sk)

12:55 - Pre silný vietor nepremáva kompa Záhorská Ves - Anger.

12:35 - Problémy na cestách hlásia aj zo západného Slovenska. Dôvodom však nie je sneh. Vo výjazde z D1 Senec smerom do hlavného mesta blokuje pravý pruh odstavená dodávka. Podľa vodičov si treba dať pozor, keďže ju zbadáte v poslednej chvíli.

11:40 - Situácia sa upokojuje. Banskobystrická polícia informovala, že horské priechody Šturec, Kremnické Bane aj Čertovica sú bez obmedzení. Donovaly sú prejazdné iba pre osobnú dopravu. 

11:20 - Na R1 pred odpočívadlom Badín v smere zo Zvolena (konkrétne na 154 kilometri) vyťahujú havarované auto. Podľa Zelenej vlny je blokovaný jeden jazdný pruh.

11:10 - Na fakt, že jar ešte neprišla, upozornila už ráno aj polícia zo Žilinského kraja. "Vyzývame všetkých vodičov k opatrnosti pri jazde, nakoľko väčšina vozoviek v Žilinskom kraji je momentálne zasnežených a šmykľavých. Prispôsobte svoju jazdu povrchu vozovky," varovali.

11:06 - Dopravný servis Zelená vlna informuje o viacerých nehodách aj problémoch na cestách. Pozor si treba dať napríklad na trase Strážske - Nižný Hrabovec, kde je viacero odstavených kamiónov za sebou. Blokujú jeden pruh, cesta je zasnežená a šmýka sa. Na mieste sa tvoria rozsiahle kolóny.

11:05 - Pozrite si aktuálnu mapu zjazdnosti na slovenských cestách.

Mapa zjazdnosti
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Reprofoto:zjazdnosť.sk)

11:00 - Z dôvodu silného vetra s nárazmi až 60 km/h prijala v piatok nitrianska radnica viaceré bezpečnostné opatrenia. Ako informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek, pre silnejúci vietor sú už zatvorené všetky mestské cintoríny. Vietor môže ovplyniť aj dopravu.

10:55 - Všetky cesty v Prešovskom kraji sú napriek nočnému sneženiu zjazdné. O ich údržbu sa od štvrtkového večera stará 72 vozidiel Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja. 

10:15 - Stella Centrum aktuálne informuje, že horský priechod Donovaly je uzavretý pre všetku dopravu. 

10:00 - Polícia na sociálnej sieti upozornila, že na mnohých miestach bola jazda riziková už v ranných hodinách. Dôvodom bolo husté sneženie. "Aj teraz, keď je už jar skoro za dverami, sme museli pristúpiť k uzavretiu horského priechodu Donovaly, kde je cesta v týchto chvíľach zladovatelá. Tento horský priechod je nateraz úplne uzatvorený pre všetky druhy dopravy," dodali.

Nádielka snehu potrápila aj
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/BB)

09:57 - V ranných hodinách vodiči upozorňovali na zlú situáciu v úseku Dolný Kubín - Ružomberok. 

Slovensko opäť zasypal sneh:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook/P.B.)

09:55 - Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v piatok ráno v obci Nižný Hrušov v smere na obec Trhovište, zahynul 40-ročný cyklista. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Igor Pavlik.

Slovensko opäť zasypal sneh:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR/Prešovský kraj)

​09:42 - Na území Košického kraja začalo v noci zo štvrtka na piatok snežiť, a to najprv v okolí Spišskej Novej Vsi a Gemera, nad ránom už aj v Košiciach a okolí. „Správa ciest KSK preto už v noci začala s preventívnym posypom ciest a neskôr pluhovaním,“ uviedla hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že do piatkového rána mali cestári dokopy 91 výjazdov.

09:40 - Cesty Košického samosprávneho kraja sú aktuálne prevažne mokré, no zjazdné. Uviedla to hovorkyňa KSK Anna Terezková s tým, že v teréne je momentálne 45 sypačov a dva traktory s radlicou.

09:24 - V súvislosti so situáciou na cestách museli hasiči v Prešovskom kraji doposiaľ riešiť päť menších nehôd, nešlo však o nič vážne. "Zaznamenali sme len jednu nehodu so zranením, na diaľnici pri Prešove sa jedna osoba zranila. Inak šlo len o pomoc pri vyťahovaní zapadnutých áut po šmyku," dodal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

09:22 -  Za uplynulých 24 hodín cestári v Prešovskom kraji posypali okolo 6200 kilometrov ciest, viac ako 4100 kilometrov ciest prepluhovali a spotrebovali na úpravu 420 ton soli a 380 ton intertného materiálu. 

09:20 - Dopravu na cestách v Prešovskom kraji od rána komplikuje husté sneženie. Polícia aktuálne uzatvorila pre nákladnú dopravu horský priechod Vernár na ceste I/66. Okrem toho by všetky úseky ciest mali byť zjazdné, vodiči by však mali zvýšiť opatrnosť.

09:11 - Uzatvorený úsek eviduje SSC aj na horskom priechode Šturec, avšak tam iba pre vozidlá nad desať metrov z dôvodu kašovitého snehu. Pre zlú zjazdnosť sú podľa Zelenej vlny RTVS uzavreté pre nákladné autá aj Kremnické Bane.

09:10 - Horský priechod Donovaly je z dôvodu utlačeného snehu uzatvorený pre všetku dopravu. Informuje o tom Slovenská správa ciest na webe zjazdnost.sk.

08:00 - Polícia Košického kraja upozorňuje, že na cestách treba byť mimoriadne opatrní. Viacero áut skončilo mimo cesty.

Viacero áut už skončilo
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Polícia SR-KE)

Meteorológovia hlásia výstrahy

Výdatnejšie sneženie do približne 12:00 pretrvá vo všetkých regiónoch Žilinského a Trenčianskeho kraja s výnimkou Myjavy a Nového Mesta nad Váhom a okresoch Kežmarok, Levoča, Poprad, Prešov, Sabinov, Stará Ľubovňa. Ojedinele sa očakáva, že napadne 10 - 15 cm nového snehu. Výstraha pre poľadovicou sa týka celého Slovenska. 

Viac o téme: DopravaSnehPočasieSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu