Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V prešovskej nemocnici zakázali návštevy: Chcú tak chrániť zdravie pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PREŠOV - V súvislosti so zvýšeným výskytom prípadov chrípky, chrípke podobných ochorení (CHPO) a akútnych respiračných ochorení (ARO) sú na všetkých oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove zakázané návštevy.

Ako informovala hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková, dôvodom je ochrana zdravia hospitalizovaných pacientov. Zákaz platí od utorka do odvolania. Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove bolo v piatom týždni hlásených 11.305 chorých na ARO, čo predstavuje 33,2-percentný nárast chorobnosti v porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom.

"Z celkového počtu ARO bolo hlásených 1469 chorých na CHPO, čo predstavuje 109,7-percentný nárast chorobnosti v porovnaní s predchádzajúcim kalendárnym týždňom," informovala Alžbeta Vypušťáková z oddelenia epidemiológie RÚVZ v Prešove. Najviac chorých na ARO boli deti do päť rokov a v prípade CHPO to boli šesť až 14-ročné deti. Z celkového počtu 295 hlásených komplikácií bolo 211 sinusitíd.

Viac o téme: NemocnicaChrípkaPacientiPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu