Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Autodopravcovia trvajú na svojich požiadavkách: ČESMAD je v štrajkovej pohotovosti

Pohľad na kamióny na Rožňavskej ulici počas nedávneho štrajku.
Pohľad na kamióny na Rožňavskej ulici počas nedávneho štrajku. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BANSKÁ BYSTRICA - Združenie ČESMAD Slovakia, ktoré združuje cestných dopravcov, je v štrajkovej pohotovosti. Rozhodlo o tom na celoslovenskom stretnutí v sobotu (11. 1.) v Banskej Bystrici, na ktorom sa zúčastnili i zástupcovia Únie autodopravcov Slovenska ako aj ostatní dopravcovia.

Cieľom bolo zjednotenie a presné formulovanie stanoviska k legislatívnym návrhom a ich dopadom na sektor cestnej dopravy, ktoré im počas tohto týždňa ponúklo ministerstvo financií. Informovala o tom Martina Baumann, hovorkyňa ČESMAD Slovakia."Združenie podporuje kolegov, ktorí sú v štrajku v chladnom počasí vonku, zároveň však trvá na svojich požiadavkách a tými sú už spomínané zrušenie zdaňovania vreckového pri pracovných cestách a požaduje, aby sa zľavy zo sadzieb mýta rátali od prvého prejazdeného kilometra spätne. Zároveň podporuje Úniu autodopravcov Slovenska s ich požiadavkou o zníženie dane z motorových vozidiel o 50 percent," zdôraznila Baumann.

Pri spoločnom stretnutí dohodli koordinovaný postup spolu s Úniou autodopravcov Slovenska. ČESMAD Slovakia teraz očakáva ďalšie stretnutie na úrovni ministra financií a ministra dopravy, aby predložili požiadavky všetkých cestných dopravcov. Podľa Baumann kľúčovým pre cestných dopravcov bude výsledok januárovej schôdze Národnej rady SR, ktorá sa má zaoberať príslušnými legislatívnymi návrhmi.

Viac o téme: PohotovosťŠtrajkAutodopravcoviaÚnia autodopravcov SlovenskaČESMAD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu