Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cesty a horské priechody sú zjazdné: Miestami sa vyskytuje poľadovica a znížená dohľadnosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, miestami mokrý. Informuje o tom Slovenská správa ciest. Upozorňuje vodičov, že v okrese Komárno na ceste II/589 Chotín - Pribeta je poľadovica a v Košiciach padá mrznúce mrholenie, a teda je zvýšené riziko vzniku poľadovice. Dodáva, že sa v lokalitách Štós, Jelšava, Sečovce, Moldava nad Bodvou, Hurbanovo, Lučatín, Čaňa, Komárno, Veľký Krtíš a Rimavská Sobota vyskytuje hmla s dohľadnosťou do 100 metrov.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu (1-3 cm). Miestami zľadovatený sneh (1-2 cm) sa nachádza v Košickom kraji v okrese Rožňava na cestách I/67 Dedinky - Ostrá Skala, II/535 Dobšiná - Palcmanská Maša, II/549 Úhornianske Sedlo - Krásnohorské Podhradie a v Prešovskom kraji v okrese Snina na ceste II/558 Stakčín - Ulič a na cestách III. triedy v obvodoch Liptovský Mikuláš a Stakčín.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem horského priechodu Herlianske Sedlo a Vrchslatina, kde sa na vozovke nachádza miestami utlačený sneh (1-2 cm). Miestami zľadovatený sneh do dvoch centimetrov sa nachádza na horskom priechode Huty v okrese Liptovský Mikuláš.

Pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky je naďalej po celú zimnú sezónu uzatvorený horský priechod Príslop (cesta I/78), Šútovce (cesta III/1774) a Veľké Pole (cesta II/512). Cesta I/64 cez horský priechod Fačkovské sedlo je od 1.novembra 2019 uzavretá v okrese Žilina aj Prievidza pre nákladné motorové vozidlá, ktorých dĺžka presahuje 10 metrov. Obmedzenie trvá do konca zimnej údržby.

Viac o téme: CestyPoľadovicaHmlaSlovenskoHorské priechody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu