Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kočner bude mať náhradnú obhajkyňu: Namiesto Paru dostane dcéru predsedu súdu

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA/PEZINOK - Kočnerovmu obhajcovi Marekovi Parovi hrozí, že bude vylúčený z advokátskej komory. Obžalovaný Marian Kočner preto dostal náhradného obhajcu. Zhodou náhod je to dcéra predsedu Špecializovaného trestného súdu.

Špecializovaný trestný súd ustanovil vo štvrtok 2. januára Marianovi Kočnerovi náhradného obhajcu. Informoval o tom DenníkN, ktorému to potvrdil samotný súd. Náhodným elektronickým výberom bola vybratá Natália Trubanová, dcéra predsedu Špecializovaného trestného súdu Michala Trubana.

Prvý trest v prípade vraždy Kuciaka: Andruskó si posedí 15 rokov, srdcervúce slová Jánovho brata

Aj napriek tomu, že Kočner má svojho obhajcu v prípade vraždy Mareka Paru, súd môže podľa zákona ustanoviť aj náhradného obhajcu, ak je dôvodná obava, že by mohlo byť zmarené hlavné pojednávanie pre neprítomnosť riadneho obhajcu.

Parom sa momentálne zaoberá advokátska komora a hrozí, že bude disciplinárne potrestaný. Dôvodom je to, že sa s Kočnerom cez Threemu dohadovali na diskreditácii vyšetrovateľov alebo prokurátorov. Ak by sa Para z nejakého dôvodu nemohol zúčastniť pojednávania, zastúpi ho práve Trubanová. 

„Bola som vylosovaná technickými prostriedkami. V zmysle zákona o advokácii nie je dôvod, aby som túto obhajobu odmietla a predmetnú vec som musela prijať. Sama som bola prekvapená, že sa takáto náhoda stala,“ povedala Denníku N Trubanová. 

Prvé pojednávanie vo veci vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sa začne 13. januára. Senátu predsedá sudkyňa Ružena Sabová. Prvých pojednávaní sa musia zúčastniť všetci štyria obžalovaní. 

Viac o téme: ObhajobaVražda Jána Kuciaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu