Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

AKTUÁLNE V Technopole zasahuje NAKA v súvislosti s tunelovaním akciovej spoločnosti

Policajný zásah v budove Technopolu. Zobraziť galériu (4)
Policajný zásah v budove Technopolu. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Policajti prehľadávajú budovu Technopolu v bratislavskej Petržalke. Na mieste je aj policajný technik. Ako spresnili predstavitelia zákona, akcia súvisí s tunelovaním akciovej spoločnosti.

V budove Technopolu akutálne zasahujú policajti, na mieste je niekoľko príslušníkov policajného zboru, ktorí prišli cez zadný vchod, na mieste je aj policajný technik. Informáciu priniesol portál televízie JOJ noviny.sk. Podľa informácií televízie akcia súvisí s vyšetrovaním kauzy Technopol Services.

„Národná kriminálna agentúra vykonáva zaisťovacie úkony v budove Technopolu v súvislosti s tunelovaním majetku akciovej spoločnosti,“ uviedli na svojej sociálnej sieti muži zákona s tým, že bližšie informácie nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť.

Policajný zásah v budove
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Správu budeme aktualizovať.

Kauzu Technopol rieši už v poradí tretí vyšetrovateľ

Koncom októbra 2018 zmizla veľká časť súdneho spisu ku kauze Technopol Servis z Okresného súdu Bratislava I. Minister spravodlivosti Gábor Gál následne súd navštívil a novinárom oznámil, že vo veci podáva trestné oznámenie. Zmiznutých tristo strán sa našlo. Gál zároveň odvolal predsedníčku Okresného súdu.

Zmiznutie časti súdneho spisu predtým potvrdil aj partner advokátskej kancelárie TaylorWessing Radovan Pala, ktorá zastupuje v kauze Technopol Servis jeho skutočných vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka. Práve im mali firmu ukradnúť ľudia blízki Mariánovi Kočnerovi, na čo upozorňoval aj zavraždený investigatívny novinár Aktualít Ján Kuciak, ktorý kauzu otvoril.

V kauze Technopol ide o spor, v ktorom sa rozhoduje, kto je vlastníkom firmy. Podľa právnikov firmy, ktorá zastupuje vlastníkov okolo podnikateľa Pavla Páveka, sa spor týkal významnej časti doterajšieho konania. Podvod mal presahovať výšku dvoch miliónov amerických dolárov.

Ako uvádza portál aktuality.sk, v danej kauze je obvinených viacero osôb a jedna firma. Figuruje medzi nimi aj advokát Andrej Šabík, ktorého polícia podozrieva, že z väzby vynášal Kočnerove motáky. Nechýba ani Jozef Dučák, ktorý vystupuje ako svedok v miliónovej kauze zmeniek televízie Markíza. „Technopol ovládli cez ukradnuté akcie a fingované valné zhromaždenie. Polícia vyšetruje aj, či ľuďom okolo Kočnera v ovládnutí Technopolu pomáhali sudcovia,“ napísal portál.

 

Viac o téme: BratislavaPolíciaTechnopolZásah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu