Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ťahúň ekonomiky oznámil zdrvujúcu správu pre tisíc ľudí! Hromadné prepúšťanie v Galante

V galantskej fabrike Sansung sa chystá prepúšťanie Zobraziť galériu (2)
V galantskej fabrike Sansung sa chystá prepúšťanie (Zdroj: Gettyimages.com, TASR - Henrich Mišovič)

GALANTA - Niektorých zamestnancov vo fabrike Samsungu v Galante rozhodne nečakajú dobré časy. Spoločnosť v týchto dňoch priznala, že sa chystá pristúpiť k reorganizácii, čo bude znamenať aj prepúšťanie.

K zásadnému kroku má podľa RTVS firma pristúpiť vo februári budúceho roka. Závod v Galante tak postupne príde o 900 ľudí, čo sa dá jednoznačne charakterizovať ako chystanie veľkého prepúšťania. Správy nepoprela ani samotná spoločnosť, dokonca priznala, že chystá reorganizáciu. Na tých, ktorí o prácu prídu myslia tiež. Pôjde o balíky náhrad, možnosti kariérneho poradenstva či odborného vzdelávania.

Ťahúň ekonomiky oznámil zdrvujúcu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

Správu o prepúšťaní v galantskom závode potvrdil aj šéf odborového zväzu KOVO Emil Machyna. "Áno, potvrdiť to môžem. Určite budeme rokovať o nejakých dobrých podmienkach, ak ľudia budú musieť odísť v tomto regióne, aby sa zachoval aspoň určitý sociálny status tých ľudí. A verím tomu, že veľa z nich si nájde prácu, lebo v Galante je nízka miera nezamestnanosti," potvrdil Machyna.

Spoločnosť už vlani zavrela jednu zo slovenských závodových pobočiek. Išlo o prevádzku vo Voderadoch. Ako dôvody boli vtedy uvádzané znížovania tržieb, rastúca cena práce či optimalizácia. 

Viac o téme: SamsungGalantaZatvorenie fabriky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu