Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Požiar v továrni na výrobu ventilátorov: O život v Bangladéši prišlo najmenej desať ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DHÁKA - Najmenej desať ľudí prišlo o život v nedeľu pri požiari, ktorý vypukol v továrni na výrobu ventilátorov neďaleko bangladéšskeho hlavného mesta Dháka. Informovala o tom miestna polícia. Ako píše agentúra Reuters, ide už o druhú takúto nehodu v priebehu menej než jedného týždňa.

 Požiarnici z budovy trojposchodovej továrne nachádzajúcej sa na predmestí Dháky vytiahli desať tiel obetí, uviedol predstaviteľ tamojšej polície. Dodal, že počet robotníkov, ktorí sa vo fabrike v čase vypuknutia požiaru nachádzali, nebol bezprostredne známy. Rovnako nebola jasná ani príčina požiaru. Príslušníci hasičského zboru sa podľa slov člena miestnej polície ešte stále nachádzajú v továrni a pátrajú po ďalších osobách. Oheň sa im podarilo dostať pod kontrolu po dvoch hodinách.

K požiaru došlo štyri dni po tom, ako pri požiari v nelegálnej továrni na plasty rovnako na predmestí Dháky prišlo o život najmenej 19 ľudí. Požiare vo fabrikách v Bangladéši sú pomerne bežné v dôsledku nerešpektovania bezpečnostných predpisov. V roku 2012 napríklad pri požiari v odevnom závode zomrelo 112 osôb.

Viac o téme: PožiarTováreňMŕtviBangladéš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu