Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Fico chce vládnuť do roku 2010

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Vládna koalícia by podľa premiéra Roberta Fica mala pokračovať až do konca volebného obdobia v roku 2010. Šéf najmenšej koaličnej strany ĽS-HZDS Vladimír Mečiar pritom vo štvrtok tvrdil, že prímerie v koalícii môže vydržať len do mája roku 2008.

Fico tiež vyhlásil, že zmeny v Slovenskom pozemkovom fonde, ktoré Mečiar žiadal, ešte nie sú dohodnuté. "Je to pravdepodobne interpretácia, ktorú priniesol pán predseda Ľudovej strany-HZDS sám," povedal Fico o ďalšom fungovaní koalície po rokovaní vlády, na ktorej kabinet spojil hlasovanie o rozpočte na budúci rok s vyslovením dôvery. Mečiar tvrdil, že koalícia by mala fungovať najmenej do mája 2008. Vtedy sa očakáva rozhodnutie európskych inštitúcií, či Slovensku umožnia prijať euro v plánovanom termíne od januára 2009.

Fico tiež nepotvrdil, že splní Mečiarovu požiadavku prenechať ministerke pôdohospodárstva Zdenke Kramplovej z ĽS-HZDS viac právomocí v pozemkovom fonde.

Koalícia sa dostala na pokraj rozpadu pre spory o kontroverzné prevody pôdy na pozemkovom fonde. Prevody, pri ktorých sa pozemky pod Vysokými Tatrami údajne dostali za zlomok ceny firme blízkej ĽS-HZDS, stáli kreslo ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu (ĽS-HZDS). Mečiarova strana následne uvažovala o odchode z koalície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu