Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na farmára Oravca vytiahli dávnu nahrávku: Debaty o úplatkoch za dotácie, Magdoško je v nemocnici!

František Oravec zo strany Máme toho dosť! Zobraziť galériu (3)
František Oravec zo strany Máme toho dosť! (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Včerajšia tlačová konferencia sa zvrhla na dramatickú potýčku medzi členmi strany Máme toho dosť! a políciou spolu s bezpečnostnou službou bratislavského hotela Crowne Plaza. V jeho priestoroch sa totiž brífing spoločnosti ESIN uskutočňoval. Obsahom tejto konferencie boli priamo materiály, ktoré konfrontujú jedného z členov spomínaného hnutia Františka Oravca.

Za zmienku stojí fakt, že stretnutie sa poriadne ani nezačalo, a už sa v priestoroch objavili členovia novovznikajúcej strany nespokojných farmárov. Prítomná bola dvojica mediálne známych farmárov - František Oravec a Patrik Magdoško. Tí ESIN s transparentom v rukách obviňovali z toho, že ovplyvňuje verejné dianie a nehovorí pravdu.

Zástupcovia ESIN-u totiž priamo počas nepokojov, ktoré nastali v priestore tlačovej konferencie, púšťali nahrávku rozhovoru medzi Františkom Oravcom a Marcelom Horváthom, ktorého košický súd v júni tohto roku uznal vinným zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu prípravy, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami v štádiu pokusu a prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Horváth sa mal totiž pokúsiť použiť nástražný výbušný systém minimálne v dvoch prípadoch. Je zároveň príbuzným so spomínaným Oravcom. Člen hnutia Máme toho dosť! odmieta, že by mal niečo spoločné s trestnou činnosťou Horvátha len preto, že sú rodina.

Nahrávka rozhovoru medzi Františkom Oravcom a Marcelom Horváthom

V audio nahrávke sa vyskytujú viaceré vulgarizmy!

Rozhovor medzi Františkom Oravcom a Marcelom Horváthom


Dráma v bratislavskom hoteli! VIDEO Farmári prerušili tlačovku, krik a bitka s políciou!


Rozhovor plný otáznikov

Rozhovor, ktorý sa medzi Oravcom a Horváthom odohral, obsahuje viaceré témy. Jednou z nich má byť podľa ESIN-u aj to, že Oravec mal podplatiť ministerstvo, aby sa dostal k dotáciám. "Žigovmu človeku sme zaplatili necelých 400-tisíc," hovorí Oravec na nahrávke. Následne malo dôjsť k "neoficiálnemu vybaveniu dotácie". Konkrétne táto dosahuje výšku dva a pol milióna eur a bola potvrdená ešte v roku 2011.

Na konferencii neskôr odzneli aj ďalšie tvrdenia, ktoré sa týkajú Oravca, no skôr, ako zazneli, musela polícia za asistencie bezpečnostnej služby vyviesť Oravca spolu s Magdoškom z hotela. Polícia neskôr informovala, že po incidente boli štyri osoby obmedzené na osobnej slobode.

Včerajšia tlačová konferencia sa ani nezačala, a už sa odohrala poriadna bitka
Zobraziť galériu (3)
Včerajšia tlačová konferencia sa ani nezačala, a už sa odohrala poriadna bitka  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Následky po bitke

Portál týždeň. navyše dnes informoval, že s jedným z členov strany to po zdravotnej stránke nevyzerá najlepšie. Patrik Magdoško má totiž po konflikte vraj vážne poškodenú chrbticu a má dokonca byť hospitalizovaný v jednej z nemocníc.

Magdoško mal skončiť s opuchom miechy
Zobraziť galériu (3)
Magdoško mal skončiť s opuchom miechy  (Zdroj: reprofoto týždeň.)

Magdoško tvrdí, že bol na vyšetrení CT a ešte ho čaká vyšetrenie na magnetickej rezonancii. "Hospitalizovali ma v nemocnici s opuchnutým stavcom a necítim si ľavú stranu ruky," povedal pre portál Magdoško. Jeho stranícky kolega Oravec tiež potvrdil, že Magdoško skončil s opuchom miechy a že mu tŕpne ruka.

Viac o téme: NahrávkaFrantišek OravecPatrik MagdoškoEsinMáme toho dosť!Marcel Horváth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu