Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Hniezdočko Kočnerovej „opičky“ za státisíce eur: Jankovská v ňom býva, ale... vlastníkom je niekto iný

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Benko Jr.)

BRATISLAVA - Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská netrie biedu. Zahliadnuť ju môžete ako šoféruje drahé autá, s vysokou pravdepodobnosťou nenosí oblečenie z druhej ruky. A nádych luxusu má aj miesto, kde býva. Obyčajný smrteľník o podobnom sídle v srdci Bratislavy môže len snívať. Má totiž hodnotu prevyšujúcu pol milióna eur.

Vzťahy štátnej tajomníčky: Jankovská mala mať blízko ku Kočnerovmu Ághovi aj mafiánovi Čongrádymu

Meno Monika Jankovská sa v poslednej dobe v médiách skloňuje najmä v spojitosti s Marianom Kočnerom. Dvojica mala spolu komunikovať cez aplikáciu Threema. Jankovská mala Kočnerovi pomáhať vybavovať záležitosti v kauze zmenky, v ktorej je v súčasnosti obžalovaný spolu s exriaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom. Niekdajší vplyvný podnikateľ ju v inej komunikácii s Alenou Zsuzsovou počastoval prezývkou "opička".

Hniezdočko Kočnerovej „opičky“ za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Jankovská sa po prevalení závažných informácií vzdala funkcie štátnej tajomníčky a napriek nesúhlasu verejnosti si opäť obliekla sudcovský talár. Momentálne je však práceneschopná.

Prečítajte si aj: Ďalšia THREEMA dokazuje Jankovskej špinavé praktiky! Takto sa chcela zbaviť svedka

Z očí verejnosti sa stratila a útočisko má v luxusnom byte na Skalnej ulici v Bratislave. Na liste vlastníctva však jej meno nenájdete. Napísaný je na jej synov Martina a Jakuba, no na jeho užívanie má doživotné právo. Informoval o tom portál aktuality.sk.

Honosné sídlo

Byt je súčasťou novostavby pomenovanej Rezidencia hradný vrch. Nachádza sa totiž v tesnej blízkosti múrov Bratislavského hradu. "Hrad pár metrov nad vami. Hradný vrch doslova na dotyk. A mesto vám leží pri nohách. Kdekoľvek do centra pešo," opisuje developer na webstránke.

Hniezdočko Kočnerovej „opičky“ za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Benko Jr. )

Pocity úzkosti by v obydlí nemali ani klaustrofobici. Má rozlohu úctyhodných 168 metrov štvorcových. Jankovská si môže rannú kávičku popíjať aj v lodžii o veľkosti sedem metrov štvorcových alebo na balkóne s rozlohou osem metrov štvorcových.

Prečítajte si aj: Posun v kauze zadržaných mobilov sudcov! NAKA zriadila Hmlu, mala by sa Jankovská začať báť?

A aká je hodnota sídla v srdci hlavného mesta? Cena by mala vysoko prevyšovať pol milióna eur. Otázkou však zostáva, odkiaľ synovia Jankovskej vzali peniaze luxus, ktorý si môže dovoliť len málokto. Na nehnuteľnosť nemá byť zapísaná ani žiadna ťarcha.

Na otázku novinárov, z akých prostriedkov bol byt kúpený, Jankovská neodpovedala. Jej syn Jakub taktiež nereagoval, ihneď zložil telefón. Cez zaslanú správu uviedol, že on ani jeho brat nie sú verejne činné osoby a preto sa nebudú vyjadrovať. Nereagoval ani na to, či bol byt kúpený z peňazí jeho matky.

Ovplyvňovanie súdnych rozhodnutí

NAKA zasiahla voči sudcom a sudkyniam ešte v závere augusta tohto roka, keď im zaistila mobilné zariadenia. Až potom vyplávali na povrch informácie, že Jankovská si s Kočnerom, ktorý v súčasnosti narozdiel od nej obýva väznicu v Leopoldove, mala vymeniť tisíce správ.

Pokračuje hlavné pojednávanie v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

V nich sa okrem iného spomínalo tiež ovplyvňovanie súdnych rozhodnutí. Jankovská informácie poprela a označila ich za výmysel. V rámci vyšetrovania celého prípadu vznikol aj špecializovaný tím s názvom „Hmla“.

Viac o téme: Bývanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu