Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

NAKA zadržala údajného bossa takáčovcov, vyšetrovateľ ho obvinil z objednávky vraždy

Ľubomír Kudlička Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Kudlička (Zdroj: Foto: TASR)

BRATISLAVA – Národná kriminálna agentúra (NAKA) v sobotu (2.11.) zadržala Ľubomíra Kudličku, ktorý je považovaný za bossa takáčovcov. Informoval o tom portál nastope.sk, ktorý sa odvoláva na dva nezávislé zdroje blízke polícii. Muži zákona informáciu o zadržaní Ľubomíra K. z Bratislavy spresnili neskôr na svojej sociálnej sieti.

V pondelok (28.10.) sme vás informovali, že policajti NAKA v spolupráci so zásahovými skupinami Útvaru osobitného určenia, známymi pod názvom Lynx Commando, a Pohotovostného policajného útvaru, v ranných hodinách zasahovali v Bratislavskom a Trnavskom kraji. Účelom akcie APAČ bolo zadržanie členov zločineckej skupiny. NAKA vtedy zadržala 19 členov zo skupiny takáčovcov.


NAKA zadržala 19 členov gangu takáčovcov: Polícia zverejnila VIDEO zo zásahu


Ako dnes informoval portál nastope.sk, NAKA zadržala Ľubomíra Kudličku, údajného bossa takáčovcov.

Portálu to potvrdili dva nezávislé zdroje blízke polícii. „Zadržanie Ľubomíra Kudličku, považovaného za šéfa zločineckého gangu, súvisí podľa našich informácií s vraždou z roku 2006,“ napísal portál.

Ľubomír Kudlička
Zobraziť galériu (2)
Ľubomír Kudlička  (Zdroj: Foto: TASR/Branislav Račko)

„Policajti NAKA dnes s PPÚ vykonali policajnú akciu pod krycím názvom "Lyžiar", pri ktorej bol zadržaný obvinený 53-ročný Ľubomír K. z Bratislavy,“ spresnili neskôr predstavitelia zákona. Ako dodali, menovanému vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie za objednávku obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. „Vraždu Romana Krajčiho si mal objednať v roku 2006. Poškodeného zavraždila zločinecká skupina tzv. "Šátorovci" v meste Prievidza. Na obvineného bol vyšetrovateľom podaný podnet na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby,“ uviedla polícia.

Zločinecký gang

Takáčovci pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Po smrti zakladateľa skupiny Jána Takáča v júli 2003, zavraždení Róberta Pála a zastrelení Jozefa Surovčíka v Senci sa stal údajným bosom skupiny Ľubomír Kudlička. Popri skupinách sýkorovcov, piťovcov a slobodovcov boli takáčovci považovaní za najsilnejšiu skupinu operujúcu v rámci hlavného mesta.

Viac o téme: Ľubomír KudličkaTakáčovci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu