Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Faux pas pracovníčky prezidentského úradu: Účastníkov pochodu nazvala úchylákmi, pôjde na koberček

Zamestnankyňa prezidentského paláca poriadne prestrelila. Zobraziť galériu (3)
Zamestnankyňa prezidentského paláca poriadne prestrelila. (Zdroj: TV Markíza, TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Bývalá televízna redaktorka a súčasná pracovníčka tlačového oddelenia prezidentskej kancelárie Henrieta Hajtová musí prezidentke vysvetľovať svoj nedávny počin na sociálnej sieti, kde sa rozhodla svojským spôsobom okomentovať minulotýždňový Národný pochod za život, ktorý sa uskutočnil v Bratislave.

Národný pochod za život sa uskutočnil minulý víkend v nedeľu a jeho ideou bolo povedať životu áno, aj nenarodenému, aj hendikepovanému, aj tomu čo končí životnú púť. Cieľom podujatia je odkázať, že zákony majú chrániť život každého človeka – aj nenarodeného dieťaťa. Pochodu sa zúčastnilo približne 50-tisíc ľudí vrátane politických predstaviteľov.

Pracovníčka tlačového oddelenia podujatie okomentovala cez príbeh na svojom instagramovom účte. V ňom uviedla prečiarknutý plagát podujatia, ktorý označila prívlastkami: "Inkvizítori. Pokrytci. Pedofili. Úchyláci."

Faux pas pracovníčky prezidentského
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram.com/henrietahajtova)


Národný pochod za život: VIDEO Desaťtisíce ľudí vyšlo do ulíc, SNS skritizovalo kotlebovcov


Kritike sa nevyhla

Čo už bolo pre Hajtovú viac nepríjemné bol fakt, že príbeh si ešte v utorok všimol aj poslanec Smeru Juraj Blanár, ktorý na sociálnej sieti v statuse vyzval Zuzanu Čaputovú, aby konala. „Vyzývam pani prezidentku, aby vyvodila okamžite konzekvencie proti pani Henriete Hajtovej za jej nenávistné a bezprecedentné vyjadrenia na adresu účastníkov pochodu za život. Toto je neprijateľné, aby sa z kancelárie prezidentky SR šírila nenávisť proti ľuďom, ktorí vyjadrujú demokraticky svoj názor. Ak tak neurobí, potvrdí, že jej vyjadrenia počas kampane boli len prázdne reči," uviedol Blanár.

Instagramový príbeh si všimol člen Smeru Juraj Blanár
Zobraziť galériu (3)
Instagramový príbeh si všimol člen Smeru Juraj Blanár  (Zdroj: TASR – Dano Veselský)

Hajtová si neskôr sypala popol na hlavu a svoje vyjadrenia podľa portálu Aktuality.sk už oľutovala. „Za svoje vyjadrenia na instagrame sa týmto ospravedlňujem, uvedomujem si, že to bolo z mojej pozície nevhodné. Aj keď išlo o vyjadrenie na mojom súkromnom účte, ktorý je uzavretý len pre mojich priateľov, použila som nevhodné slová a ospravedlňujem sa ľuďom, ktorých som sa tým dotkla,“ napísala Henrieta Hajtová, pre ktorú sa však týmto celý prípad nekončí.

Pôjde na koberček

Podľa hovorcu prezidentky Martina Strižinca prezidentka túto situáciu vníma a bude ju riešiť. „Pani prezidentka sa od spomínaných vyjadrení ostro dištancuje, nesúhlasí s takýmito prejavmi, považuje ich za neprípustné. Sama volá po väčšom rešpekte v spoločnosti. Po návrate z Valného zhromaždenia OSN v New Yorku bude situáciu riešiť,“ uzavrel Strižinec.

Hajtová pritom v prezidentskej kancelárii pracovala už počas mandátu prezidenta Andreja Kisku a zotrvala v tejto pozícii aj po nástupe Zuzany Čaputovej. Predtým pôsobila ako redaktorka pre televíziu Markíza.

Viac o téme: StatusNárodný pochod za životHenrieta Hajtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu