Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Členka Čaputovej úradu predsa končí: Po faux pas s úchylákmi a pedofilmi odchádza na vlastnú žiadosť

Henrieta Hajtová Zobraziť galériu (2)
Henrieta Hajtová (Zdroj: TV Markíza, TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA - Túto kauzu nerozchodila. Zamestnankyňu prezidentskej kancelárie a exmarkizáčku Henrietu Hajtovú dobehlo faux pas, ktorého sa nedávno dopustila na sociálnej sieti. Na koberček si ju disciplinárka však napokon ani nestihne zavolať, pretože sama v úrade v tichosti končí.

Informoval o tom portál Nový Čas. Hajtová, ktorá pôsobila ako pracovníčka tlačového oddelenia prezidentského úradu na svojom instagramovom účte pred časom svojsky okomentovala podujatie Národného pochodu za život. V ňom uviedla prečiarknutý plagát podujatia, ktorý označila prívlastkami: "Inkvizítori. Pokrytci. Pedofili. Úchyláci."

Hajtová si musí hľadať novú prácu kvôli tomuto príbehu na sociálnej sieti
Zobraziť galériu (2)
Hajtová si musí hľadať novú prácu kvôli tomuto príbehu na sociálnej sieti  (Zdroj: Instagram.com/henrietahajtova)

Stalo sa tak ešte pred mesiacom. Status si vtedy všimol aj člen Smeru Juraj Blanár, ktorý ju za to ostro kritizoval. "Toto je neprijateľné, aby sa z kancelárie prezidentky SR šírila nenávisť proti ľuďom, ktorí vyjadrujú demokraticky svoj názor," hovoril vtedy Blanár. Samotná Hajtová sa zaňho už stihla aj ospravedlniť. 


Faux pas pracovníčky prezidentského úradu: Účastníkov pochodu nazvala úchylákmi, pôjde na koberček


Tichý odchod, ktorý vraj plánovala už od čias Kisku

Bývalá markizáčka teraz kvôli spomínanému prípadu končí vo svojej funkcii. Urobila tak ešte skôr, ako stihla zasadnúť disciplinárna komisia. „Dovoľte mi informovať vás, že Henrieta Hajtová na základe vlastnej žiadosti ukončila pracovný pomer k termínu 31. 10. 2019 dohodou,“ uviedla Martina Goffová z tlačového oddelenia prezidentky Zuzany Čaputovej.

Napriek všetkému sa Hajtová bráni, že spomínaný názor nezverejňovala verejne a svoj odchod vraj už plánovala dlhšie. „Nikdy som verejne žiaden status nezverejnila... Po vzájomnej dohode s KP SR odchádzam na vlastnú žiadosť. Nad touto zmenou som uvažovala už od júna, keď skončil bývalý prezident a jeho tím,“ skonštatovala Hajtová.

Viac o téme: OdchodZuzana ČaputováHenrieta Hajtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu