Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Incident na pochode za život: Kotlebovci mali konflikt s rehoľníkom, žiadal ich schovať vlajky

Rehoľník stál zoči-voči pochodujúcim kotlebovcom.
Rehoľník stál zoči-voči pochodujúcim kotlebovcom. (Zdroj: Facebook/R.K.)

BRATISLAVA - Záver minulého víkendu v Bratislave nepochybne patril Národnému pochodu za život, ktorý sa uskutočnil v nedeľu v Bratislave. Cieľom podujatia bolo odkázať, že zákony majú chrániť život každého človeka – aj nenarodeného dieťaťa. Medzi pochodujúcimi sa však ocitli aj sympatizanti politických strán a hnutí. Nechýbali ani kotlebovci, ktorí sa dostali do konfrontácie s istým rehoľníkom.

Skupina sympatizantov Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) na čele s exposlancom Milanom Mazurekom, ktorého Najvyšší súd SR odsúdil za hanlivé výroky na adresu jednej z menšín žijúcich na Slovensku, sa na pochode dostala do situácie, keď im cestu skrížil rehoľník v hnedom rúchu. Jeho reakcie vypovedali o tom, že nesúhlasí s ich účasťou na pochode.

Varovanie! Video obsahuje vulgarizmy a nie je vhodné pre maloletých divákov

Skupina kotlebovcov bola na pochode za život konfrontovaná s kňazom

Kńaz na videu hlasnejším, ráznym hlasom hovorí o tom, že priestor námestia je počas akcie v kompetencii organizátora pochodu. "Máme tu organizátora, ktorý to jasne povedal a bol som pri tom!" prehlásil spomínaný rehoľník počas toho, ako stál zoči-voči pochodujúcim kotlebovcom so zástavami politickej strany.


Národný pochod za život: VIDEO Desaťtisíce ľudí vyšlo do ulíc, SNS skritizovalo kotlebovcov


Vyzval ich, aby si spytovali svedomie

"Vyzývam ľudí, ktorí majú svedomie," pokračoval muž, ktorého sa potom spýtali, prečo hovorí tak nahlas. Ten uviedol, že chce, aby ho okoloidúci počuli. Následne sa kotlebovci rozhodli pokračovať ďalej, pričom im ešte nahlas odkázal, že konajú proti svedomiu. "Odkazujem to všetkým katolíkom!" kričal muž.

Muž v hnedom rúchu

S otázkou ohľadom identifikácie spomínaného muža, sme sa obrátili na organizátorov pochodu. "Podľa oblečenia usudzujem, že je to rehoľník, nejde teda o biskupa," povedal pre Topky jeden z hlavných členov organizačného tímu pochodu Patrik Daniška. "Tento rehoľník sa zrejme odvoláva na hovorcu biskupov Martina Kramaru, ktorý všetkých vlajkonosičov osobne a dôrazne žiadal, aby vlajky stiahli," myslí si Daniška.

Na margo niektorých účastníkov, ktorí prišli vyzbrojení vlajkami, vrátane kotlebovcov, uviedol, že účastníkov žiadali, aby sa vyvarovali nosenia týchto predmetov. "Za seba ako hovorcu Národného pochodu za život by som rád uviedol, že sme všetkých účastníkov pochodu požiadali, aby nenosili na pochod politickú reklamu, a keď tam prišli, aby tieto reklamné vlajky stiahli. Žiaľ, viacerí účastníci to nerešpektovali, čo nás mrzí," prehlásil Patrik Daniška

Viac o téme: ĽSNSPochod za životRehoľník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu