Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Bratislavu zasiahli silné búrky: Blesky udierali celú noc, v ohrození bol aj Dankov stožiar

(Zdroj: SITA/Michael Caterina/South Bend Tribune via AP)

BRATISLAVA - Najvýdatnejšie zrážky zaznamenal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) za uplynulých 24 hodín v južnej polovici západného Slovenska, kde spadlo okolo 15 až 50 milimetrov zrážok, ojedinele viac. Uvádza to na sociálnej sieti.

Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň na svojom webe zároveň informuje, že výstrahy pred búrkami pokračujú aj v nedeľu, a to takmer pre celé Slovensko. "Vo vlhkom a teplom vzduchu sa počas minulej noci, zo soboty (24. 8.) na nedeľu, nad západným Slovenskom a priľahlou oblasťou vytvorila línia búrok, ktorá tu v juhovýchodnom až južnom prúdení regenerovala počas viacerých hodín," vysvetlil SHMÚ.

Tragédia v Tatrách: VIDEO Blesk zabil aj deti, zranených je asi 150 ľudí, desivé výpovede svedkov

Do nedeľného rána podľa jeho slov padlo v tejto oblasti Slovenska desať až 50 milimetrov zrážok, stredné a východné Slovensko bolo takmer bez dažďa. Napríklad v Bielom Kostole pri Trnave nametali meteorológovia až 60 milimetrov zrážok a v Blahovej v okrese Dunajská Streda až 73 milimetrov.

"Treba však poznamenať, že v Nitrianskom a Trenčianskom kraji boli aj miesta, kde vôbec nepršalo," uviedol SHMÚ. Dodal, že na strednom a východnom Slovensku zrážky za uplynulých 24 hodín k dnešnému ránu takmer nepozorovali a počas minulej noci tam prevládala jasná obloha.

Výstraha prvého stupňa pred búrkami platí v nedeľu do 20.00 h večer takmer pre celé Slovensko. Okrem toho SHMÚ upozorňuje aj na vysoké teploty v niektorých regiónoch Slovenska. Výstraha prvého stupňa platí pre Košice, Michalovce, Sobrance, Trebišov, ale aj Nové Zámky, Komárno či Levice.


Najlepšiu predpoveď nájdete na predpovede.topky.sk


Dankov stožiar v ohrození

Predseda parlamentu Andrej Dankov vztýčil pred parlamentom 30-metrový stožiar, ktorý si blesky rozhodne vychutnali. 

",,Kapitánov,, stožiar bol dnes pokrstený. Takto krásne si vychutnal blesk 30-metrový stožiar, ktorý dal postaviť náš predseda NR SR," napísal na sociálnej sieti iMeteo.sk. Či blesky skutočne aj stožiar zasiahli, zatiaľ nie je jasné. 

Viac o téme: PočasieStožiarBúrkyBratislavaAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu