Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Horskí záchranári sa zapotili aj dnes: Pomoc potrebovala cyklistka aj česká turistka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

ČERVENÝ KLÁŠTOR - Po páde z bicykla v Prielome Dunajca v Pieninách utrpela v nedeľu popoludní 45-ročná žena mnohopočetné poranenia. Pomáhať jej museli horskí záchranári. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že Slovenka si vážne poranila koleno, rameno, utrpela aj úraz lícnej kosti, dlaní a mala viacero odrenín.

Tatry majú ďalšiu obeť: FOTO Slovenský turista (†65) neprežil strmý pád z hrebeňa

Záchranári HZS jej na mieste nehody poskytli prvú pomoc a ošetrenie, podali liek na potlačenie bolesti, cyklistku zafixovali a nabalili do vákuového matraca. Terénnym vozidlom ju následne transportovali do Lesnice, kde bola odovzdaná privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci.

Česká turistka v Nízkych Tatrách utrpela úraz hlavy

Horských záchranárov privolali v nedeľu na pomoc k 78-ročnej českej turistke, ktorá sa zranila v blízkosti Kamennej chaty v Nízkych Tatrách v Breznianskom okrese.

"Pádom na turistickom chodníku si spôsobila úraz hlavy a bola v krátkodobom bezvedomí. Záchranári ju po príchode na miesto nehody vyšetrili a poskytli jej neodkladné ošetrenie. Následne ju pomocou kabínkovej lanovky a terénneho vozidla transportovali na Bielu púť, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci," uvádza Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Viac o téme: ZáchranáriČervený KláštorHorská záchranná službaHorná Lehota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu