Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Poistili mi neexistujúce auto!

František Plančár na golfe nikdy nejazdil. Vlastní Citroën Saxo.
František Plančár na golfe nikdy nejazdil. Vlastní Citroën Saxo. (Zdroj: Nový Čas)

PREŠOV - František Plančár (66) z Prešova sa nestačil čudovať. Doručili mu zmluvu o havarijnej poistke k Volkswagenu Golf. Všetky údaje zo strany poisťovne boli vyplnené správne. Až na jednu chybičku: František Plančár takéto auto nikdy nevlastnil.

„Vozím sa na Citroëne Saxo. Golf som nikdy nemal,” vraví prekvapený Prešovčan. „Syn si už zo mňa začal robiť žarty, že som si kúpil nové auto, a nič som nepovedal,“ usmieva sa F. Plančár, ktorému však prekáža jedna vec: „Odkiaľ poisťovňa, s ktorou nemám žiadne kontakty a ani som u nej nikdy nemal nijakú poistku, zobrala moje osobné údaje?“

Na zmluve je totiž správne vypísané jeho meno, adresa, ba dokonca aj rodné číslo! „To ma naozaj prekvapuje. Ako k takým citlivým informáciám mohli prísť? Na to predsa existuje zákon,“ myslí si Prešovčan, ktorý by sa síce nebránil, keby vozidlo v takmer šesťstotisícovej hodnote vlastnil, ale zatiaľ si to nemôže dovoliť.

Podľa poisťovne ide len o omyl. „Dôvodom zaslania potvrdenia o poistení bola ojedinelá zhoda spočívajúca v tom, že meno a priezvisko dotyčného je rovnaké s menom a priezviskom klienta našej poisťovne. Za nedorozumenie sa ospravedlňujeme,“ vysvetľuje vedenie Kooperativy. Podľa jej predstaviteľov sa osobné údaje F. Plančára dostali do ich systému po tom, ako bol účastníkom dopravnej nehody, ktorú spôsobil iný klient poisťovne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu