Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Politici v podozrení očami odborníkov: Vďaka moci sú príťažliví!

Brunetka po boku premiéra Fica sa volá Ľubica. Zobraziť galériu (3)
Brunetka po boku premiéra Fica sa volá Ľubica. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Vysoké postavenie v spoločnosti zabezpečuje politikom pocit sebadôvery. A to nielen v pracovnej oblasti, ale aj u žien. „Moc je afrodiziakum,“ tvrdí psychologička Eva Jaššová.

V susednom Česku sa to na politickej scéne len tak hemží sexuálnymi škandálmi. Predstavitelia štátu sa začali k nevere i milenkám verejne priznávať. Prečo tí slovenskí svoje aféry taja, hoci na verejnosti sa ukazujú v spoločnosti šarmantných žien, ktoré nie sú ich manželkami?

Poriadny sexuálny škandál doteraz na slovenskej politickej scéne chýba. „Objavujú sa len chýry o rôznych aférkach politikov. Asi to súvisí s tým, že Slovensko sa sústreďuje na politické problémy. Druhý dôvod je, že médiá tomu nevenujú pozornosť a politici nie sú teda priamo konfrontovaní,“ uviedol politológ Grigorij Mesežnikov.

Muži z politických tických kruhov sú podľa Evy Jaššovej vyhľadávanými objektmi najmä preto, že pôsobia dojmom „zabezpečenia“, a ženy na takéto typy mužov doslova letia. „Politici môžu niekedy aj zneužívať svoje postavenie a žiť hedonistickým spôsobom života. Muž, ktorý zažije pád, je väčšinou takýmito ženami opúšťaný,“ priznala Jaššová. Podľa nej sa politici chcú prezentovať nielen ako úspešní, múdri, pracovití, energickí, ale aj ako samci. „Prítomnosť krásnych a mladých žien po ich boku im dáva možnosť blysnúť sa i v tomto smere,“ zdôvodňuje Jaššová.

Naši politici sa však verejne k svojim milenkách nepriznávajú. Slovensko je totiž kresťanská krajina, ktorej vysokými hodnotami sú deti a rodina. Ak politik v tomto smere zlyhá, mohlo by sa to odraziť na poklese preferencií. „Potom by už nepôsobil spoľahlivo. Nesplnil by tak očakávania voličov. Oplatí sa, aby navonok prezentoval manželstvo ako stabilné. Možno ide o dohodu, ktorú akceptujú manželka aj milenka, čo mu umožňuje loviť v ďalších vodách,“ tvrdí odborníčka.

Grigorij Mesežnikov spomenul heslo: Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať! „Tým sa riadia aj slovenskí politici. Vôbec ma to neprekvapuje,“ dodal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu