Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mečiar odkázal novinárovi: Choďte do riti!

Mečiar sa opäť neovládol.
Mečiar sa opäť neovládol. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Explodoval ako sopka. Líder HZDS Vladimír Mečiar opäť raz neovládol svoje emócie. Stalo sa tak počas rokovania o obmedzení zisku zdravotných poisťovní.

Tentoraz však nenapadol kolegov poslancov, ale slovne zaútočil na novinára. V politike je už sedemnásť rokov a podobných incidentov má na svojom konte niekoľko.

Prvýkrát napadol Vladimír Mečiar novinára ešte koncom roka 1990. Jeho obeťou sa na chodbách federálneho parlamentu stal Ladislav Špaček.

Exhovorca prezidenta Václava Havla vtedy pôsobil ako spravodajca československej televízie. „Je konfliktný človek a v stresových situáciách nedokáže adekvátne reagovať,“ myslí si politológ Grigorij Mesežnikov. Ďalší incident sa odohral na pohrebe bývalého ministra Jána Duckého. Redaktor televízie Prima vraj Mečiara provokoval. Pravdepodobne neadekvátne otázky položil v roku 2002 aj reportér televízie JOJ.

„Ešte raz sa ma to opýtaš, takú ti je...m, že sa nespamätáš,“ vyrútil sa vtedy na novinára. No a v stredu večer mu opäť praskli nervy a reportérovi TA 3 vynadal. „Vládna koalícia má veľmi komplikovaný vzťah s médiami. Pri reakciách Vladimíra Mečiara sa navyše odrážajú aj jeho povahové črty,“ poznamenal Mesežnikov.

Dve otázky, ktoré nahnevali Mečiara:

Odložilo sa hlasovanie, pán Mečiar, prečo?
- Neviem.

Vraj ste vymenili česť pána Urbániho za pozemky pod Vysokými Tatrami.
- Choďte do riti! (Náhliaci sa Mečiar uniká do priestorov poslaneckých klubov.)

Celú reportáž si môžete pozrieť na stránke spravodajskej televízie www.ta3.com.


Mečiar poslal redaktora TA3 do riti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu