Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Milenky v politike? Nič nezvyčajné!

Mirek Topolánek  a Lucie Talmanová Zobraziť galériu (5)
Mirek Topolánek a Lucie Talmanová

BRATISLAVA - Moc je silné afrodiziakum. Svoje o tom určite vedia aj lídri troch koaličných strán. Aj okolo Fica, Slotu a Mečiara sa pohybuje podozrivo veľa dám v tom najlepšom veku. Všetci sa však tvária, že ide len o dobré známe, asistentky či podriadené.

To, čo je na Slovensku dosiaľ verejným tajomstvom, v zahraničí vedia už dávno. Súčasťou politiky sú aj milenky papalášov. Posúďte sami. Nový Čas vám ponúka päticu najznámejších príbehov.



Mirek Topolánek (51) a Lucia (40)

Český premiér opustil svoju manželku počas minuloročných Vianoc. Jeho milenkou je kolegyňa z politiky - podpredsedníčka parlamentu Lucie Ta lmanová. Tá dokonca nevernému Topolánkovi porodil a v lete syna Nicolasa. Stal sa tak už štvornásobným otcom. S manželkou Pavlou má dve dospelé dcéry a dospievajúceho syna.
 
Milenky v politike? Nič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: ČTK)

Jiří Paroubek (55) a Petra (34)

Aj ďalší príklad mileneckej aféry v politike je zo susedného Česka. Priateľku si totiž našiel aj expremiér Jiří Paroubek. Je ňou mladá Slovenka Petra Kováčová, ktorá pochádza z Nitry. Svoj viac ako pracovný vzťah s mladou blondínkou priznal až po tlaku médií. Sympatická plavovláska tvrdí, že jej priepastný vekový rozdiel neprekáža a dodáva, že na Jiřím je „najviac sexi jeho mozog“.
Milenky v politike? Nič
Zobraziť galériu (5)

Bill Clinton (61) a Monika (35)

Tak to bol teda riadny sexškandál. Najmocnejší muž planéty vyvádzal s mladou stážistkou Monikou Lewinskou priamo v Oválnej pracovni Bieleho domu. Vtedajší prezident USA Bill Clinton takmer prišiel pre tento vzťah aj o kreslo hlavy štátu. Vyšetrovateľom totiž vedome klamal a farbu priznal až po výpovedi jeho Moniky. Ukázalo sa, že aj pred aférkou so stážistkou si rád užíval. No jeho manželka Hillary mu odpustila. Dnes kandiduje na post prezidenta pre zmenu ona.
Milenky v politike? Nič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR)

Thomas Klestil († 72) a Margot (53)

Rakúšania boli v šoku. Ich obľúbený prezident v polovici 90-ych rokov nečakane priznal, že s manželkou žijú oddelene. Špekulovalo sa aj o tom, že za krachom ich vzťahu je jeho dlhoročná priateľka Margot Löfflerová. Za ženu si ju zobral krátko po rozvode. Thomas zomrel v roku 2004, len dva dni pred koncom funkčného obdobia. Margot je dnes veľvyslankyňou v Českej republike.
Milenky v politike? Nič
Zobraziť galériu (5)

Matti Vanhanen (53) a Susan (37)

Úradujúci fínsky premiér je asi veľkým priaznivcom moderných technológií. Frajerku si totiž našiel na internete! So svojou manželkou žil 20 rokov, a to až do momentu, kým cez zoznamku nenatrafil na Susan Kuronenovú. Vzťah rozvedenej matky nabúral imidž premiéra ako rodinného typu. Aféra mu dokonca ubrala aj z popularity.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu