Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dzurinda po operácii, vybrali mu klin z nohy

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Bývalý premiér a predseda opozičnej SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda má za sebou operáciu, pri ktorej mu lekári vybrali z nohy titánový klin. Ten doposiaľ spevňoval nohu, ktorú si Dzurinda zlomil vlani na lyžovačke. Bývalý premiér necítil po zákroku vážnejšie problémy a očakáva skoré prepustenie.

"Cítim sa dobre, noha je zrastená. Hlava sa mi prestala krútiť asi hodinu potom, čo ma prebrali a vďaka chladiacej emulzii necítim ani rezné rany," reagoval niekoľko hodín po zákroku niekdajší premiér. Vzhľadom na hladký priebeh operácie očakáva, že ho v najbližších dňoch lekári prepustia do domácej liečby. Napriek tomu si pochvaľoval starostlivosť, ktorú mu zdravotníci dokázali zabezpečiť.

Expremiér si zlomil nohu v marci 2006 na lyžovačke na Kysuciach. Išlo o komplikovaný úraz predkolenia a preto Dzurindu previezli do bratislavskej nemocnice, kde absolvoval operáciu. Lekári mu pri nej okrem iného upevnili kosti klinom a skrutkami.

Napriek úrazu predseda najsilnejšej opozičnej strany na lyžovanie nezanevrel. Na svahy by sa chcel vrátiť už počas nasledujúcej zimy. "Mám pripravené bežky a chcel by som lyžovať," povedal Dzurinda. Neupraveným tratiam sa však už bude vyhýbať, naznačil bývalý premiér príčinu pádu a následného zranenia.

Po operácii sa Dzurinda dlhšie pohyboval s pomocou bariel, nezaobišiel sa bez nich ani pri stretnutiach s americkým prezidentom Georgeom Bushom a vtedajším britským premiérom Tonym Blairom.

Zdravotné problémy sa nevyhli ani iným politikom. So srdcovými ťažkosťami bojoval bývalý premiér Vladimír Mečiar. Operáciu mozgu zas nedávno podstúpil Mečiarov stranícky kolega Viliam Veteška.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu