Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dzurinda: Vláda je v rukách výpalníkov

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Vláda je podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu v rukách výpalníkov. "V stredu Fico pustil perie Mečiarovi, dnes pustil perie Slotovi,“ vyhlásil Dzurinda pred novinármi v súvislosti s dianím v parlamente v súvislosti so schvaľovaním zákona o zdravotných poisťovniach.

Dzurinda pripomenul, že ešte v stredu Slota povedal, že zisk je nutný a potrebný. „Dnes je evidentné, že platí už niečo celkom iné. To ma vedie k smutnému konštatovaniu, že namiesto politických rokovaní strán vládnej koalície vládne medzi nimi kšeft. Mečiar a Slota sa správajú ako výpalníci,“ zdôraznil Dzurinda.

Fico podľa Dzurindu kšeftuje s Mečiarom a so Slotom, preto ani jedna z týchto satelitných strán si nedovolí prispieť k tomu, aby mohol byť zablokovaný parlament. „Pretože robia kšefty, urobili kšefty, budú poslušne hlasovať SNS aj ĽS-HZDS,“ uviedol. Podľa neho Mečiar mal pravdu, keď tvrdil, že Slotova česť končí pred dverami nejakej trafiky.

„Fico bude robiť kšefty so Slotom a Mečiarom, aby ich udržal a tí dvaja preto, aby pre nich vládnutie malo zmysel,“ povedal Dzurinda. Zároveň na otázku, aké kšefty sa robia, dodal, že nie je policajt a len sleduje vývoj. „Nie ja by som mal skúmať o aké kšefty ide, ale Vladimír Mečiar by mal vysvetliť prečo na opätku zmení názor. Nie ja by som sa mal hrať na policajta, ale Slota by mal vysvetliť, prečo v stredu povie, že zisk je nutný a potrebný a na druhý deň totálne zmení svoj názor. Je ich povinnosťou a elementárnou slušnosťou, aby vysvetlili zmenu postoja,“ vyhlásil šéf SDKÚ-DS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu