Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dzurinda nastúpil do nemocnice, zajtra ide pod skalpel

Mikuláša Dzurindu čaká chirurgický zákrok
Mikuláša Dzurindu čaká chirurgický zákrok

BRATISLAVA - Šéf opozičnej SDKÚ-DS a bývalý premiér Mikuláš Dzurinda dnes nastúpil do nemocnice na bratislavských Kramároch, kde ho budú v pondelok operovať. Z nohy by mu mali vybrať skrutky a titánový klin, ktoré mu spevňujú holennú kosť po vlaňajšej komplikovanej zlomenine.

Expremiéra čakajú v nemocnici najskôr prípravy na chirurgický zákrok. Novinárom prezradil, že si so sebou zobral aj návrh štátneho rozpočtu, ktorý si chce v prípade voľna preštudovať. Zatiaľ nie je známe, koľko dní v nemocnici pobudne.

Predseda SDKÚ-DS si nohu zlomil minulý rok v marci na lyžovačke na Kysuciach, keď bol ešte vo funkcii premiéra. So štvornásobnou špirálovitou zlomeninou predkolenia ho najskôr ošetrili v nemocnici v Čadci. Po prevoze ho operovali v bratislavskej nemocnici v Ružinove. Zlomenina Dzurindovi skomplikovala život pred parlamentnými voľbami; o barlách absolvoval stretnutie s americkým prezidentom Georgeom Bushom a vtedajším britským premiérom Tonym Blairom.

Medzitým sa zdravotný stav expremiéra zlepšil. V septembri absolvoval dvojtýždňový pobyt v kúpeľoch a pred pár týždňami bežal maratón. So skrutkami v nohe štyridsaťdva kilometrov zvládol za tri hodiny a tridsaťpäť minút, pričom zlepšil svoj čas z roku 2005.

Zdravotné komplikácie neobišli ani ďalších politikov. Súčasný premiér Robert Fico niekoľkokrát zrušil svoj program a médiá špekulovali o problémoch s chrbticou, žalúdkom či vysokým krvným tlakom. Vážnejšie problémy so zdravím však Fico poprel. Operácii srdca sa začiatkom roka podrobil predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar, podpredsedovi parlamentu Viliamovi Veteškovi zas v lete operovali mozog.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu