Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dzurinda: Fico vystavil ďalšiu zmenku, zaplatia ju občania

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

MARTIN - Robert Fico vystavil ďalšiu zmenku, ktorú zaplatia občania tohto štátu v prípade, že medzinárodné arbitráže potvrdia to, čo očakávajú odborníci, povedal na dnešnej tlačovej besede po rokovaní Ústrednej rady SDKÚ-DS v Martine Mikuláš Dzurinda.

Ide o reakcie, ktoré zaznamenal po schválení návrhu novely zákona o zdravotných poisťovniach. Účet bude podľa neho vo výške niekoľkých desiatok miliárd korún. Nevylučuje, že sa opozícia preto obráti na Ústavný súd SR.

Ústredná rada sa dnes zaoberala aj aktuálnou politickou situáciou na Slovensku. "Konštatovali sme niektoré znepokojujúce tendencie, ktoré na Slovensku zaznamenávame. Po prvé je to kontinuálna deštrukcia našich reforiem," uviedol. Dodal, že ďalšími sú slabnúce postavenie Slovenska v zahraničí či tendencia prelínania strany Smer-SD do všetkých pozícií na Slovensku.

"Tendencie hovoriace o obmedzovaní prístupu občanov k informáciám, o obmedzovaní slobody slova, o zaťahovaní straníckej politiky do médií a ďalších oblastí nášho verejného života," povedal Dzurinda.

Ústredná rada SDKÚ-DS dnes v Martine zhodnotila aj petičnú akciu na ochranu 2. piliera dôchodkového sporenia. Za 19 dní vyzbierali vyše 130-tisíc podpisov, po kontrole je ich viac ako 120-tisíc. Budú sa snažiť presvedčiť vládnu väčšinu, aby sa vládnym návrhom zákona o sociálnom poistení parlament zaoberal v druhom a treťom čítaní až po prerokovaní petície občanov.

"Ak vládna moc bude naďalej arogantná, pokúsime sa požiadať prezidenta republiky, aby takýto zákon, ak bude naozaj v neprijateľnej podobe, nepodpísal," doplnil Dzurinda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu