Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovensko, POZOR: Pred nami je pekelná noc, počasie odstrihlo od sveta tieto lokality

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V noci sa bez elektriny bude musieť zaobísť ešte 80 odberných miest na strednom Slovensku. Najviac - 40 ich je vo Veľkom Rovnom v okrese Bytča, 30 v Dobroči na Kaškovom Laze v okrese Lučenec a desať v Klenovci, konkrétne v časti Skorušina v okrese Rimavská Sobota. Výpadky elektriny v Dobroči a Klenovci zaznamenali dnes. V obidvoch prípadoch sú na príčine stromy spadnuté na vedenie vysokého napätia. V Klenovci stiahli so sebou aj päť stĺpov. Informoval o tom hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš.

"Napriek tomu, že sa pracovníci Stredoslovenskej distribučnej (SSD) snažili už od skorého rána doriešiť všetky problémy spôsobené víchricou, v spomínaných obciach si musia niektorí obyvatelia ešte počkať. Náročné podmienky neumožnili elektrikárom spustiť všetky poškodené vedenia. V práci budú pokračovať opäť v stredu. Urobia maximum pre to, aby sa v stredu večer svietilo vo všetkých domácnostiach," uviedol Gejdoš.

Náročné podmienky, v ktorých energetici zo SSD od víkendu pracujú, podľa neho ilustruje aj dnešná výmena zlomených stĺpov v lyžiarskom stredisku Kubínska hoľa. "Aby mohli odstrániť zlomené a postaviť nové, potrebovali sa na miesto dostať s plošinou a traktorom kľučkujúc niekoľko sto metrov pomedzi stromy v lese. Hoci mala plošina nasadené reťaze, traktor ju musel ťahať," dodal hovorca s tým, že práca sa podarila a do strediska po dvoch dňoch prúdi elektrina.

Viac o téme: ElektrinaStredné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu