Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Detaily prípadu z Terchovej naháňajú hrôzu: Peter (47) zneužil maloletú neter, chcel od nej, aby klamala

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest osem rokov odňatia slobody nepodmienečne za zločin sexuálneho zneužívania potvrdil v utorok odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 47-ročného Petra Kreta z Terchovej. Kret spáchal skutok voči maloletej dcére svojej sestry vo februári 2017. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Kret, ktorý má trvalý pobyt v Terchovej, navštívil svoju sestru Ľudmilu v obci Dúbrava v okrese Veľký Krtíš asi po dvadsiatich rokoch. Mal so sebou aj svoju maloletú dcéru. V inkriminovaný deň sestra s manželom boli na návšteve príbuzných. Kret využil ich neprítomnosť a s neterou v jej izbe súložil. V tom čase jeho dcéra Lenka a synovec Milan sa hrali na dvore. Kret potom neteri povedal, aby tvrdila, že mala vypité a so strýkom mala sex dobrovoľne. Tiež od nej chcel, aby o tom nikomu nehovorila.

Ohavný čin, z ktorého vám príde zle: VIDEO Syn (26) zabil matku, rozrezal ju a postupne zjedol

Porezala si žily

O sexuálnom zneužití neter povedala svojej najlepšej priateľke a o prípade sa dozvedela aj triedna učiteľka. Keď sa celá vec prevalila, dievča tiež tvrdilo, že ho pri ceste do školy znásilnili štyria neznámi muži. Na hlavnom pojednávaní v neprítomnosti obžalovaného a za účasti znalkýň dievčina povedala, ako to bolo.

súd
Zobraziť galériu (3)
súd  (Zdroj: thinkstock.com)

Znalkyne označili jej tvrdenie za vierohodné a vyhlásili, že si dievča o sexuálnom zneužití nevymýšľalo. Po skutku sa dievča uzavrelo do seba a porezalo si na rukách žily. Obhajoba poukázala na rozporné výpovede poškodenej dievčiny a žiadala Kreta oslobodiť. Ten totiž tvrdil, že je nevinný a v čase skutku bol už z dediny preč, ale nevedel to dokázať.

Osem rokov v base

Okresný súd vo Veľkom Krtíši uznal Kreta za vinného zo zločinu sexuálneho zneužívania dieťaťa ako chránenej osoby a uložil mu osem rokov odňatia slobody nepodmienečne. Kret sa odvolal s tým, že proti nemu nie sú okrem výpovede netere žiadne iné dôkazy. Odvolací senát krajského súdu označil prvostupňový verdikt za správny a potvrdil ho. Predseda senátu hneď nariadil aj výkon trestu.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieNeterSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu