Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Láska alebo smrť, dostala na výber žena v Michalovciach: Teror v aute, Peter bol ako zmyslov zbavený

Mladá Slovenska prežila krušné chvíle. (ilustračná foto)
Mladá Slovenska prežila krušné chvíle. (ilustračná foto) (Zdroj: Getty Images, Pixabay)

MICHALOVCE - Bola nedeľa, skoro ráno. Osemnásťročná žena sa ocitla v situácii, o ktorej sa jej neprisnilo ani v najhoršom sne. Na parkovisku v Michalovciach na jej auto začal zbraňou mieriť muž, vulgárne jej pritom nadával. Potom nasadol k nej do vozidla a centrálne ho uzamkol. Nasledoval teror.

Počas jazdy smerom z mesta mladej žene uštedril niekoľko úderov do hlavy. Vyhrážal sa jej zabitím. „Keď ma nebudeš ľúbiť, zabijem teba i seba," povedal jej. Počas jazdy na ňu mieril zbraňou, opakovane sa jej vyhrážal smrťou, bránil jej v použití mobilného telefónu, aby nemohla kontaktovať políciu.

Muž z Česka navaril na Valentína partnerke obed: FOTO Stačila jedna jej otázka a nastalo peklo

"Potom ju odviezol naspäť pred obchodné centrum v Michalovciach, kde jej opätovne vulgárne nadával a vyhrážal sa jej zabitím, a z miesta aj s vozidlom odišiel na neznáme miesto," informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Žena okamžite udalosť nahlásila. "Keďže vznikla dôvodná obava, že podozrivý muž má pri sebe zbraň, aby policajti predišli vzniku možnej tragédie, nepodcenili situáciu, a na základe popisu bolo po podozrivej osobe a vozidle vyhlásené pátranie v celom Košickom kraji," dodala hovorkyňa.

Zbraň nenašli

Muž sa napokon sám prihlásil na policajnej stanici. Zástupcovia zákona vykonali prehliadku vozidla, no zbraň ani iné stopy už nenašli. Zistili však, že podozrivý nemá na držanie zbraní príslušné oprávenenie ani povolenie. "Na podklade doposiaľ zistených skutočností a na základe výsledkov doterajšieho vyšetrovania poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Michalovciach začal vo veci trestné stíhanie a 21-ročného Petra z okresu Michalovce obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania," dodala L. Ivanová.

Mladík (27) sa vyhrážal masovým vraždením žien: Mal na to jediný dôvod, stále bol...

Peter skončil v cele policajného zaistenia. Polícia informovala, že bude spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie. Ak mu preukážu vinu, vo väzení si posedí šesť mesiacov až tri roky. Či išlo v tomto prípade o muža, s ktorým sa žena poznala už pred udalosťou, polícia vo vyjadrení nepriblížila.

Viac o téme: ZbraňVyhrážanieMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu