Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mimoriadna situácia na severe Slovenska: Ľudia sú už hodiny bez kúrenia a teplej vody

(Zdroj: Facebook/ Martin - Oficiálna stránka mesta)

MARTIN – Martinčania majú od polnoci zimu vo svojich domovoch. Kvôli poruche potrubia nemajú domácnosti teplo a teplú vodu. Kalamita postihla okrem Martina aj Vrútky a Priekopu.

Obyvatelia Martina a Vrútok prežili poriadne mrazivé ráno. Obidve mestá ostali bez dodávok tepla a teplej vody a odvtedy má vyše 60 tisíc ľudí veľký problém. K výpadku došlo okolo polnoci. V Martinských teplárňach sa totiž v noci stala havária horúcovodu. Ako nám potvrdila jedna obyvateľka Martina, mladá mamička Miška (25): "Kúrenie ani teplá voda nejdú asi od polnoci. Deje sa to každý rok. Každú zimu je takáto porucha a je to trochu moc." 

O havárii informovali Martinské teplárne na svojej web stránke: „Z dôvodu havárie horúcovodu je dňa 7.1.2019 od skorých ranných hodín prerušená dodávka tepla pre mesto Martin, Priekopu a Vrútky. Na odstránení poruchy sa intenzívne pracuje.“ Podľa aktualizovaných informácii stred a juh mesta Martin už teplo má a pracuje sa na odstránení poruchy v Záturčí. Dodávky tepla a teplej vody boli obnovené aj do Univerzitnej nemocnice v Martine. Nie je isté, kedy sa porucha odstráni úplne, odhaduje sa, že v popoludňajších hodinách bude všetko v poriadku.

Na sociálnej sieti sa strhla vlna kritiky. Obyvatelia sa sťažujú, že odstávky sa dejú príliš často a to napriek tomu, že v lete bola plánovaná odstávka a malo sa pracovať na rozvodoch. Rodičia malých detí majú ďalší problém, pretože škôlky sú zatvorené a je možné, že budú zatvorené aj zajtra.

Viac o téme: PoruchaTeploVodovodTeplá vodaMartin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu