Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia sa ospravedlnila sprejerovi, ktorého zranili pri zásahu

Polícia stále tvrdí, že policajt ublížil mladíkovi neúmyselne.
Polícia stále tvrdí, že policajt ublížil mladíkovi neúmyselne.

TRNAVA - Polícia sa ospravedlnila sprejerovi, ktorého v sobotu v Trnave zranila policajná hliadka. Vedenie trnavskej krajskej polície však naďalej tvrdí, že policajt ublížil mladíkovi pri maľovaní grafitov neúmyselne. ČTK to povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Trnavský krajský policajný riaditeľ Bystrík Stanko sa plánuje 21-ročnému mladíkovi ospravedlniť aj osobne, dodala Linkešová. Prípad už začala podľa nej prešetrovať inšpekcia ministerstva vnútra.

Postup polície vyvolal rozruch, keďže mladého muža zranila. Mladík navyše polícii neskôr ukázal povolenie na maľovanie na stenu z centra voľného času. Linkešová po zákroku tvrdila, že policajt sa pošmykol a sprejerovi pri páde nechtiac rozbil nos. Médiá však už priniesli vyjadrenia svedkov, ktorí vyjadrenia polície spochybňujú, a podľa ktorých policajt zaútočil na mladíka bez varovania.

Ako potvrdil minister Kaliňák pre agentúru SITA, inšpekcia ministerstva vnútra prešetrí, ako sa ten prípad presne stal a ministerstvo je pripravené niesť svoju zodpovednosť. "Myslím, že kto robí, robí aj chyby a keď príde na to, že sa stane, je na mieste, aby si chlapsky priznal chybu, aj sa ospravedlnil," zareagoval na doteraz zistené skutočnosti minister vnútra.
Minister tiež potvrdil, že je ochotný stretnúť sa s poškodeným mladíkom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu